Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Με επιτυχία η Γενική Συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών

  • Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 12:42
  • 1'

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Απολογισμός του Δ.Σ. της Αδελφότητος για το 2019 έγινε από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Σαχίνη και έχει ως εξής:

  • Συμμετοχή του Προέδρου στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Κουλουρείου Νοσοκομείου. Ο εκάστοτε πρόεδρός μας είναι μέλος του ΔΣ κατ’ εντολήν των ιδρυτών του.
  • Συμμετοχή και κατάθεση στεφάνου στους εορτασμούς Μιαούλεια και Κουντουριώτεια.
  • Εορτασμός Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου και κέρασμα μελών και φίλων στην  καφετέρια «ΚΑΠΕΛΟ».
  • Αποστολή επιστολών με προτάσεις για την επαναλειτουργία του αρχοντικού Γεωργίου Κουντουριώτη και για την επιτάχυνση των έργων στο οικόπεδο Μπέη – Βούλγαρη.
  • Πραγματοποιήθηκε το 10ο, Ναυτιλιακό Συνέδριο υπο την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας με επιφανείς ομιλητές, συνέδρους και χορηγούς.
  • Παρακολούθηση των δράσεων του  Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών και Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων.
  • Διαρκής καμπάνια ενημέρωσης και προσέλκυσης των νέων στα παραδοσιακά μας ναυτικά επαγγέλματα.
  • Έναρξη στην Ύδρα της δράσης: Υιοθέτηση πλοίου σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο, για την γνωριμία τους με τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα. Ευχαριστίες στους Εφοπλιστές Γιάννη Ξυλά και Γιώργο Σουραβλά για την διάθεση των πλοίων τους.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις ναυτιλιακών ενώσεων όπως Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, Propeller club αλλα και ομιλητών και χορηγών του Συνεδρίου μας.

Οι δράσεις μας έχουν στόχο την εκπλήρωση των σκοπών μας που καθορίστηκαν εκ νέου από το καταστατικό που κατήρτισε ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης ως επίτιμος Πρόεδρος σε συνεργασία με τον ανιψιό του και Πρόεδρό μας Ναύαρχο Νικόλαο Βότση το 1930. 

Κηρυγμένης νομότυπης της Συνέλευσης ο Πρόεδρος έθεσε σε συζήτηση και ψηφοφορία τον απολογισμό. Το έργο του Δ.Σ κρίθηκε ομόφωνα αποδεκτό.

Το Δ.Σ. απαρτίζουν: ο Πρόεδρος Γιάννης Σαχίνης, ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Α. Προκοπίου, ο Ταμίας Δημήτρης Χλωρός, ο ειδικός Γραμματέας Λάμπρος Βαζαίος, και τα μέλη Αλέξιος Παύλος Στεφάνου, Σπύρος Λαζαρίμος.

Σε πολύ όμορφο κλίμα και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά: Τούλα Πινότση, Τέσσα Σαραντοπούλου, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Αναστασία Λάσκαρη, Μαρίνα Λάσκαρη, Γιώργος Προκοπίου, Αλέξιος – Παύλος Στεφάνου, Γιάννης Σαχίνης, Μαρία Προκοπίου, Δανάη Στεφάνου, Σταύρος Πριμηκύρης, Σοφία Γούρα, Μαίρη Σαχίνη, Θεώνη Φύτιρη, Λάμπρος Βαζαίος. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Δημήτρης Μάρκου.