Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

Ανανεώθηκε η θητεία της Χριστίνας Ζαραφωνίτου ως Προέδρου του ΝΠΙΔ ΕΠΑΝΟΔΟΣ

  • Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 17:31
  • 1'

Για δεύτερη θητεία θα ασκεί τα καθήκοντα της Προέδρου στην ΕΠΑΝΟΔΟ, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

epanodos1Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ είναι το κέντρο επανένταξης αποφυλακιζομένων, και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό επίσημο φορέα μετασωφρονιστικής μέριμνας στη χώρα μας.

Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σκοπός είναι η επαγγελματική συμπαράσταση και η προετοιμασία και προώθηση της εν γένει κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων και αποφυλακιζομένων.

Ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην αγαπητή μας, εκ νέου Πρόεδρο, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, που είναι άριστη γνώστρια του αντικειμένου. Δραστήρια και μαχητική, όπως είναι, έχει κυριολεκτικά, πολλά να προσφέρει στον χώρο αυτό. Και αυτό απορρέει από τη μέχρι σήμερα απόλυτα επιτυχημένη πορεία της, που αποτελεί εχέγγυο του έργου που πρόκειται να επιτελέσει στην «ΕΠΑΝΟΔΟ».

H Χριστίνα Ζαραφωνίτου δήλωσε σχετικά: "Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανανέωση της θητείας μου ως Προέδρου του ΝΠΙΔ ΕΠΑΝΟΔΟΣ και ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για την εμπιστοσύνη. Είναι και μεγάλη χαρά που θα συνεργαστώ με τον αγαπητό συνάδελφο κ. Γ. Χλούπη, ο οποίος αναλαμβάνει ως Αντιπρόεδρος, καθώς και όλα τα εκλεκτά μέλη του ΔΣ. Έτοιμη προ πολλού για την επανεκκίνηση!"