Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Και οι εφημερίδες και τα περιοδικά στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού!

  • Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 15:58
  • 1'

edipt80exKαι οι εφημερίδες και τα περιοδικά τελικά εντάχθηκαν στη λίστα των κλάδων που πλήττονται άμεσα από την εξάπλωση του κορονοϊού και θα συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών. Οι ΚΑΔ αυτοί είναι:

58.13 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

58.14 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ και

58.19 ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε άμεσα και κατόπιν έκτακτης τηλεσυνεδρίασης την Πέμπτη 19 Μαρτίου, απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, με την οποία τους καλούσαν να εντάξουν στη σχετική λίστα τις ως άνω κατηγορίες, παρόλο που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με κρατική απόφαση. Και αυτό γιατί, όπως επεσήμαναν, η έκδοση και διανομή εφημερίδων και περιοδικών σε πολλές περιπτώσεις , αν και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθίσταται ανέφικτη, λόγω αναστολής λειτουργίας ή υπολειτουργίας συναφών επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο, π.χ. πρακτορεία ειδήσεων, φωτογραφικά πρακτορεία, τυπογραφεία, ΕΛΤΑ κ.α. 

Την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις με περαιτέρω διευκρινήσεις για τα μέτρα στήριξης, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει άμεσα, όπου απαιτείται.

               

                                    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
                Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας
            Μιχάλης Σαββάκης                                              Πέννυ Καλύβα