Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Ο Γιάννης Σμαραγδής στην Ύδρα. Μια επίσκεψη με... σενάριο

  • Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 19:42
  • 1'

smaragdisΤον τελευταίο χρόνο, ο πολυβραβευμένος Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής με τους συνεργάτες του προετοιμάζουν την ταινία "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ", που στηρίζεται πάνω στο βίο του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού, του Ιωάννη Καποδίστρια που αγαπήθηκε από το λαό αλλά είχε δυστυχώς άσχημο τέλος.

Ο Γιάννης Σμαραγδής βρέθηκε σήμερα στην Ύδρα, όπου και επισκέφτηκε την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, απ' όπου και η φωτογραφία με τον Υδραίο Χρήστο Μπόκια. 

Η ταινία που ετοιμάζει πάντως, έχει σαν στόχο να αναδείξει τη σπουδαία προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια και να ενώσει τον ελληνικό λαό. Τα γυρίσματα έχουν γίνει στο Ναύπλιο ενώ απ' ότι φαίνεται και η Ύδρα θα έχει την τιμητική της με ανάλογα γυρίσματα στο νησί μας.

Το σενάριο έχει ολοκληρωθεί από τον σκηνοθέτη, τον συγγραφέα Δημήτρη Νόλλα με την συνεργασία της βραβευμένης Αγγλίδας σεναριογράφου Jackie Pavlenko, συνεργάτιδας του σκηνοθέτη τόσο στην ταινία EL GRECO, όσο και στην ταινία Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ.

Βαθύτατη επιθυμία του σκηνοθέτη είναι να εκχωρήσει την ταινία αφιλοκερδώς στην διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού για τις ευρύτερες εκδηλώσεις της επετείου των 200 χρόνων (2021) από την Απελευθέρωση της χώρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία κ.α.