Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Ιστιοφόρο θα διαπλεύσει Ύδρα, Σπέτσες, Χίο, Ψαρά και Μεγίστη. Πλωτή έκθεση για την Επανάσταση του '21

  • Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 13:13
  • 1'

Σε παρέμβασή του, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης, ενημέρωσε για τους άξονες δράσης του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να τιμηθεί η παρουσία των ομογενών στον Αγώνα του 1821.

Όπως είπε, ο πρώτος άξονας προβλέπεται να κινητοποιήσει τους ομογενείς γύρω από δράσεις του δήμου Ύδρας.

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, "θα διευκολύνουμε την ΠαΔΕΕ και το Δίκτυο Αιρετών, ώστε να διοχετεύουν δράσεις τους προς το δήμο Ύδρα αλλά και σε άλλους δήμους", είπε ο κ. Χρυσουλάκης.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στις δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς και τη συνεργασία της με το ΕΚΠΑ, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Εθνική Λυρική σκηνή και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. "Η ΓΓΑΕ", είπε ο κ. Χρυσουλάκης, "συμφώνησε μια στρατηγική συνεργασία με την Πειραιώς για να προωθήσει την καμπάνια της στην ομογένεια, "πάντα κάτω από την ομπρέλα της "Ελλάδα 2021"."

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην "εντυπωσιακή" συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, που θα διοργανώσει πλωτή έκθεση για την επανάσταση και τον πρώιμο εθνικό βίο, και η οποία θα αναδεικνύει την προετοιμασία των ναυτικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ιστιοφόρο θα διαπλεύσει το Αιγαίο (Ύδρα, Σπέτσες, Χίος, Ψαρά, Μεγίστη) ενώ οι ομογενείς θα μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση οργανωμένα. Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας, θα κυκλοφορήσει σειρά εκδόσεων με τίτλο "Το 1821 και οι πρωταγωνιστές του" ενώ η δράση αυτή θα μεταφερθεί σε όλα τα παιδιά της ομογένειας. Δώσαμε την ιδέα, να περιληφθεί, η ενότητα αυτή, στην πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικών "staellinika" είπε ο κ. Χρυσουλάκης.

Συνάντηση Γ. Κουκουδάκη με τον Γ. Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Ι. Χρυσουλάκη