Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Τρεις αιώνες Ναυτικής Ιστορίας - Το Εμπορικό Ναυτικό και η περίφημη Σχολή. Το βιβλίο του Δημήτρη Γ. Τσιγκάρη που ταξιδεύει στον χρόνο

  • Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 18:16
  • 1'

Κυκλοφόρησε το καλαίσθητο βιβλίο του Υδραίου Δημήτρη Γ. Τσιγκάρη, Πλοιάρχου Ε.Ν. με τίτλο ΥΔΡΑ 1828-2020 - Τρεις αιώνες Ναυτικής Ιστορίας - Το Εμπορικό Ναυτικό και η περίφημη Σχολή, (64 σελίδων).

Είχαμε την τιμή και την χαρά να μας δωρίσει το βιβλίο του, ο ίδιος ο κ. Δημήτρης Γ. Τσιγκάρης.

Το βιβλίο κάνει ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο στην Σχολή Ναυτιλίας της Ύδρας, αναφερόμενο στην ιστορία της.

Στο πρώτο κεφάλαιο συναντάμε το Εμπορικό Ναυτικό μετά την Επανάσταση του 1821 και την ανάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Εκεί υπάρχει ιδιαίτερη μνεία στα ένδοξα ιδιόκτητα πλοία του αγώνα, την ναυτιλιακή ζωή του νησιού μας και τους πλοιοκτήτες, γόνους των οικογενειών Κουλούρα και Πρωτόπαππα.

Το ταξίδι στην γνώση συνεχίζεται με την Ναυτική Σχολή και την Ιστορία της, την μεταφορά της, τους Διοικητές και Διευθυντές της, τους σπουδαστές, τα αθλήματα και τις δράσεις τους αλλά και την μετέπειτα εξέλιξη και πετυχημένη σταδιοδρομία αρκετών εξ αυτών.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στην Ύδρα όπως είναι σήμερα, ώστε μέσα από τις γραμμές του βιβλίου να ενημερωθούν οι παλαιότεροι σπουδαστές.

Το βιβλίο που διαβάζεται με πολύ ενδιαφέρον λόγω της μεστής και ξεκάθαρης γραφής του, περιλαμβάνει στοιχεία από πηγές και ιστορικά αρχεία, πλαισιώνεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, διαθέτει επεξηγήσεις και παραπομπές.

Το βιβλίο ΥΔΡΑ 1828-2020 - Τρεις αιώνες Ναυτικής Ιστορίας - Το Εμπορικό Ναυτικό και η περίφημη Σχολή, στηρίζεται σε έρευνα και μελέτη που έχει κάνει ο συγγραφέας του και συγκεντρώνει εύληπτα ένα πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για την Σχολή του τόπου μας. 

Αποτελεί Χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΒΕΤΙΜΗ, τους οποίους ευχαριστεί θερμά ο συγγραφέας.