Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

ΗΠΑ & Ελλάδα - 200 Χρόνια Φιλίας

  • Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 18:03
  • 1'

Για τους δεσμούς φιλίας των δυο χωρών και τις επαναστάσεις τους δημιουργήθηκε ένα νέο λογότυπο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στους εορτασμούς για τη διακοσιοστή επέτειο της γέννησης του νέου Ελληνικού κράτους. Συνεισφέροντας στις δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με την ονομασία «ΗΠΑ & Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας».

Στην εκστρατεία υπογραμμίζεται ο ρόλος των Αμερικανών Φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση και οι δεσμοί αμοιβαίας εκτίμησης και κοινών αξιών που ενώνουν τους δύο λαούς. Όπως επισημαίνει ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο Samuel Gridley Howe, o James Williams και ο George Jarvis (οι δύο τελευταίοι δραστηριοποιήθηκαν και στην Ύδρα), άφησαν τα σπίτια τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελλήνων συμπολεμιστών τους και για να τους παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια. Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί πολίτες θέσπισαν Φιλελληνικές οργανώσεις σε όλη την χώρα, συγκεντρώνοντας χρήματα για να βοηθήσουν τον σκοπό της Επανάστασης.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένα νέο λογότυπο που συνθέτει την φλόγα της δημοκρατίας με στοιχεία από την ελληνική αλλά και την αμερικανική σημαία, συμβολίζοντας πως οι δύο επαναστάσεις ήταν αλληλένδετες και πως η βαθιά ριζωμένη πίστη στην ανθρώπινη ελευθερία, την αυτό-διακυβέρνηση και το κράτος δικαίου έχει διαμορφώσει την ιστορία των δυο χωρών και την σταθερή φιλία.