Στο λιμάνι της Ύδρας βρίσκεται το επιβλητικό Mega Yacht Ο' Pari της ναυτικής Οικογένειας του Πάρη Δράγνη.
Ο καπετάν Πάρης Δράγνης και οι γιοi του Γιάννης και Βασίλης εμπιστεύονται εδώ και δύο δεκαετίες την ελληνική ναυπηγική τεχνογνωσία, κατασκευάζοντας κορυφαία, παγκοσμίως Super Yacht στο Πέραμα
Η «Golden Yachts» ναυπηγεί πολυτελείς θαλαμηγούς και τις εκμεταλλεύεται. Μέχρι σήμερα ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στις 14.
Όραμα του Πάρη Δράγνη ήταν και συνεχίζει να είναι η ενίσχυση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού προσφέροντας όλες τις ανέσεις που απαιτούν οι ανά τον κόσμο celebrities. Η πρώτη επενδυτική κίνηση που έκανε ήταν να ναυπηγήσει το γιοτ «O’ Pari» που είναι «πρόγονος» του σημερινού νεότευκτου.
Το O’ PARI
Το καίνουργιο Super Yacht έχει μήκος 95 μέτρων και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2020. Το συνολικό πλάτος του είναι 13,8 μέτρα με πολύ μεγάλο εσωτερικό ύψος –από κατάστρωμα σε κατάστρωμα είναι 2,9 μέτρα και όγκου 2.700 τόνων, προσφέροντας χώρους και άνεση. Έχει σπορ και φωτεινή εμφάνιση, υψηλές ταχύτητες με μέγιστη τους 21 κόμβους και ταυτόχρονα φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή, διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα. Διαθέτει για φιλοξενία 14 καμπίνες και 12 προσκεκλημένους. Έχει πλήρωμα 30 ατόμων.
Κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία Χαλκίτη στο Πέραμα.
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Παπανικολάου