Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Στα σκαριά για φέτος τον Οκτώβριο στην Ύδρα το καθιερωμένο ρεμπέτικο συνέδριο και η μουσική βραδιά του Ed Emery

  • Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 15:44
  • 1'

Μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω των μέτρων προστασίας κατά του Covid-19, το Ρεμπέτικο Συνέδριο Ύδρας αλλά και η καθιερωμένη ρεμπέτικη μουσική βραδιά που διοργανώνουν ο Ed Emery, το SOAS Rebetiko BAND και το Ινστιτούτο Ρεμπετολογίας κάνουν και πάλι σχέδια.

Το Ρεμπέτικο Event με τις συναντήσεις σε ταβέρνες και στέκια αλλά και ζωντανή μουσική δίνει ραντεβού για φέτος στην Ύδρα στις 8-10 Οκτωβρίου, με σκοπό να γίνει η κεντρική συναυλία το Σάββατο στις 9 Οκτωβρίου.

O Ed Emery που συνεχίζει την οργάνωση ακάθεκτος εδώ και 21 χρόνια, έχει προβληματιστεί την φετινή χρονιά, γιατί σύμφωνα με συζητήσεις με τον Ιδιοκτήτη της ταβέρνας "Ξερή Ελιά" Σταύρο Στ. Ντούσκο, στην οποία γίνεται η ρεμπέτικη βραδιά, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος εκεί για δικούς του λόγους.

Σε κάθε περίπτωση ο καιρός πλησιάζει ενώ μένει να δούμε παράλληλα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα ισχύουν τότε.

Σύντομα θα έχουμε νεότερα.


Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση από τον Ed Emery στις 7/9/21 η ρεμπέτικη βραδιά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Έγραψε συγκεκριμένα ο ίδιος: 

"Λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά μετά από ενημέρωση που λάβαμε από την Ύδρα (περιορισμοί Covid κ.λπ.) αποφασίσαμε ότι φέτος ΔΕΝ είμαστε σε θέση να κάνουμε τη Συγκέντρωση Ρεμπέτικου Ύδρας.

Είναι πολύ λυπηρό.

Ας ελπίσουμε ότι θα την κάνουμε ξανά την επόμενη χρονιά."