Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η συγκινητική διαφήμιση για τα 100 χρόνια της εταιρείας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  • Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 20:48
  • 3'

Πριν από 100 χρόνια η οικογένεια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ έφτασε στον Πειραιά, από την Κωνσταντινούπολη. Στις αποσκευές τους είχαν όλη τους τη ζωή για αυτό που ήταν και είναι η ζωή τους. Το μπισκότο. Κι αν αυτό το ταξίδι το έκαναν με ένα όνειρο, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. 100 χρόνια μετά, μια ολόκληρη ιστορία έχει γραφτεί. Μια ιστορία οικογενειακή, συνδεδεμένη με την κάθε ελληνική οικογένεια.

Η οικογένεια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για όλα αυτά τα 100 χρόνια που ζήσαμε μαζί της, μας ευχαριστεί όλους!

Για το μπισκότο που δεν έλειψε ποτέ από κανένα σπίτι η εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ετοίμασε μια όμορφη ταινία που την βλέπουμε στις οθόνες μας.


Πώς γυρίστηκε η ταινία

Χρειάστηκαν 3 μήνες προετοιμασίας.
4 ημέρες γυρισμάτων, σε διαφορετικές τοποθεσίες, σε όλη την Αττική. Χρειάστηκαν 42 ηθοποιοί σε βασικούς ρόλους. Και ακόμα 100 ηθοποιοί, σε δευτερεύοντες.
200 επιλεγμένα κοστούμια, 5 βεστιάρια και 4 ημέρες δοκιμής ρούχων. Περίπου 2.5 τόνοι υλικά και κάτι λιγότερο από 1.000τμ τελάρα. 4 μεγάλα φορτηγά με έπιπλα.

Και μία μεγάλη ομάδα συντελεστών που δούλεψε με όλη της την ψυχή.

Αλλά κυρίως, χρειάστηκε η δική σας αγάπη.
Αυτή που μας δίνετε 100 χρόνια τώρα.


papad1Το πρώτο μπισκότο

Το πρώτο μπισκότο Παπαδοπούλου μοσχοβόλησε στο φούρνο του σπιτιού της οικογένειας Παπαδοπούλου στην Κωνσταντινούπολη και σφραγίστηκε με μία απλή ξύλινη σφραγίδα. Το 1922, με τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος με τη μητέρα του και τους αδελφούς του επιβιβάζονται σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και η οικογένεια επέλεξε να κάτσει σε ένα καφενείο να ξεκουραστεί, όπου τους περίμενε μια έκπληξη: πληροφορήθηκαν ότι στην Ελλάδα τα μπισκότα δεν ήταν γνωστά. Και έτσι γεννήθηκε η μεγάλη ιδέα να διαδώσουν στην Ελλάδα την μεγάλη τους αγάπη, την τέχνη του μπισκότου!

1930

Η οικογένεια εγκαθίσταται σε στέγη που προσέφερε το Κράτος, σε προσφυγική πολυκατοικία κοντά στο Λυκαβηττό. Μητέρα και παιδιά αγοράζουν ένα μικρό φούρνο και ξεκινούν πάλι τη γνωστή τους τέχνη: η μητέρα ζυμώνει και ψήνει τα Πτι-Μπερ, τα παιδιά τα πουλούν χύμα.

Το 1930 και το 1935 κυκλοφορούν για πρώτη φορά οι 3 από τις σημαντικότερες μάρκες της εταιρίας: τα Μιράντα, τα Γεμιστά και τα Cream Crackers που θα αγαπηθούν από όλες τις ελληνικές οικογένειες και θα συντροφεύσουν κάθε ηλικία σε κάθε στιγμή.

Το 1938, έτος σταθμός, η βιοτεχνία εγκαθίσταται στο πρώτο της μικρό εργοστάσιο στην Αθήνα, στην οδό Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα Πουλοπούλου και αγοράζονται μηχανήματα ελληνικής κατασκευής για τις ανάγκες της παραγωγής.

1940

Η Ελλάδα μπαίνει στη δίνη του πολέμου. Τα Πτι-Μπερ, τα γεμιστά, τα Μιράντα που συσκευάζονται στα μεγάλα τετράγωνα κουτιά από λευκοσίδηρο, γίνονται τα αγαπημένα όλων των Ελλήνων. Τα Cream Crackers από προζύμι και τα 1296 φύλλα ζύμης καταναλώνονται από τον Ελληνικό στρατό ως ξηρά τροφή, χάρη στη δυνατότητα μαζικής παραγωγής που προσφέρει ο καινούριος εξοπλισμός του εργοστασίου της τότε μικρής βιομηχανίας.

1950

Το έτος 1950 ανοίγει το πρώτο μεγάλο και σύγχρονο εργοστάσιο της εταιρίας στην Πέτρου Ράλλη. Ιδιαίτερη για τη σπουδαιότητά της η συγκεκριμένη χρονολογία, καθώς τα όνειρα, οι προσπάθειες, οι κόποι τόσων χρόνων βρίσκουν την πρώτη τους σύγχρονη στέγη.

1960

Με οδηγό τη σκληρή δουλειά, το μεράκι και την αγάπη για το μπισκότο η εταιρία Παπαδοπούλου αποκτά ηγετική θέση στον κλάδο της μπισκοτοποιίας στην Ελλάδα έχοντας κερδίσει επάξια την αγάπη και προτίμηση των Ελλήνων.

1970

Το 1972 πραγματοποιείται ο σχεδιασμός του γνωστού μέχρι σήμερα σήματος της εταιρίας :ένα κόκκινο «Π» που συμπληρώνεται από τις φιγούρες των τεσσάρων παιδιών του Ευάγγελου Παπαδόπουλου. Το 1974 ανοίγει το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη. Το 1978 λανσάρεται ένα νέο προϊόν στην ελληνική αγορά, το Caprice το οποίο θα αποτελέσει και τη ναυαρχίδα των εξάγωγών της εταιρίας της εταιρίας. Τα λατρεμένα Caprice από γκοφρέτα Viennoise και κρέμα φουντουκιού και κακάο που πολλοί αντέγραψαν αλλά κανένας δεν τα «πλησίασε». Η πιο γλυκιά λατρεία που δεν έχει ηλικία…

1980

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για προϊόντα με την επωνυμία «Παπαδοπούλου» οδηγεί στην δημιουργία του τρίτου εργοστασίου στο Βόλο.

Το 1989 ακολουθεί η δυναμική είσοδος της εταιρίας στην κατηγορία των αρτοσκευασμάτων με τα παξιμαδάκια Krispies. Έτσι ανοίγεται ο δρόμος προς την ανάπτυξη μιας καινούριας προϊοντικής κατηγορίας για την εταιρία…

1990

Πρόκειται για μία έντονα «σοκολατένια» περίοδο για την εταιρία. Τα αγαπημένα σε όλους Πτι-Μπερ, Μιράντα και Γεμιστά κυκλοφορούν πλέον και με επικάλυψη απολαυστικής σοκολάτας… και αποτελούν έναν προκλητικά απολαυστικό συνδυασμό για τους λάτρεις της αυθεντικής και μοναδικά γευστικής σοκολάτας.

Το 1990 αρχίζει να λειτουργεί το καινούριο εργοστάσιο στα Οινόφυτα , όπου στεγάζεται η παραγωγή των πρώτων φρυγανιών Παπαδοπούλου, κάτω από την επωνυμία Goldies.

Σήμερα

Σήμερα, η εταιρία έχει ηγετική θέση στην αγορά του μπισκότου και σημαντική θέση στην αγορά των αρτοσκευασμάτων στην Ελληνική αγορά. Ένας ολόκληρος στόλος φορτηγών μεταφέρει τα προϊόντα Παπαδοπούλου σε περισσότερες από 40 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Πολυμέσα