Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Στην Ανθή Δαουτάκη το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

  • Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 21:50
  • 1'

DAOUTAKIΤο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος», που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 500€, χορηγία της Ολυμπίας Οδού, απονεμήθηκε στις ταινίες: Τόλης LIVE (ή Τορόντο) τoυ Αλέξανδρου Ρέλλου και As if Underwater της Ανθής Δαουτάκη.

Η ταινία As if Underwater "Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό", της Ανθής Δαουτάκη, κόρης του Βασίλη Δαουτάκη και της Καίτης Χαλιορή, αποτελεί σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, «ένα διαφορετικό έργο το οποίο αξίζει επίσης επιβράβευση, καθώς θέτει πολύ εύστοχα και ποιητικά, ζητήματα μοναξιάς μέσα από την μεταφορά της ηρωίδας και του ενυδρείου. Εχει πολύ ωραία σκηνοθεσία, φωτογραφία και σενάριο και αναδεικνύει την θεματική μέσα από την κατασκευή όμορφων μικρο-ατμοσφαιρών. Αξίζει επίσης να σταθούμε στην ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.»

Το 1ο Διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Θόδωρος Αγγελόπουλος, πραγματοποιήθηκε σε διοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Χρυσό Χορηγό την Ολυμπία Οδό.