Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Η ανακαίνιση του εμβληματικού σπιτιού στο λιμάνι του Καμινιού αναβαθμίζει την περιοχή

  • Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 18:30
  • 1'

Το εμβληματικό σπίτι που βρίσκεται στο γραφικό λιμάνι του Καμινιού, ιδιοκτησίας της ισχυρής εφοπλιστικής οικογένειας Προκοπίου, πλησιάζει στην ολοκλήρωση της ανακαίνισής του.

Το δίχρωμο οίκημα μετά από σχολαστική τεχνική εργασία έχει πάρει και πάλι την ζωηρή κόκκινη απόχρωση στο κάτω μέρος του και την ζεστή απόχρωση της ώχρας στο πάνω μέρος.

Η πετυχημένη κτηριακή αποκατάσταση έχει αναβιώσει χρωματικά την πρότερη γοητεία του σπιτιού, εδραιώνοντας την ιδιότητά του ως σύμβολο του Καμινιού.

Για χρόνια, το εμβληματικό σπίτι, που κατοικούσε ο Δικηγόρος Αντώνης Μανίκης, ήταν χαραγμένο στις μνήμες όσων παρακολούθησαν την αξέχαστη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη "Γοργόνες και μάγκες".

Στη συνέχεια και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το εμβληματικό σπίτι, παρουσίαζε εμφανή σημάδια φθοράς και παραμέλησης, αφού ήταν εκτεθειμένο στα αδυσώπητα στοιχεία της φύσης.

Ευτυχώς, η οικογένεια Προκοπίου, ως σημερινή ιδιοκτήτρια, εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες και ξεκίνησε ένα εκτεταμένο επισκευαστικό έργο για να είναι το σπίτι λειτουργικό αλλά και να το επαναφέρει στην παλιά του αίγλη.

Ως αποτέλεσμα, εξωτερικά μπορεί κανείς να δει τα θεαματικά κόκκινα και με ώχρα χρώματα που θα τραβήξουν και πάλι τα φώτα, φέρνοντας το υπέροχο σπίτι για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις του οικήματος, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου με πλακόστρωση και καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας, πρόκειται να αναβαθμίσουν αισθητικά την περιοχή και να επιφέρουν μια συνολική αναζωογόνηση στο Καμίνι.

Ελέ-Χρι