Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Με κατάνυξη η γιορτή του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

  • Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 18:09
  • 1'

Mεγαλοπρεπώς και κατανυκτικά γιορτάστηκε στην Ύδρα η μνήμη του Πολιούχου μας Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου, παρόντος του ιερού κλήρου του νησιού, των αρχών και φορέων του τόπου, των μαθητών των σχολείων, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και πλήθους συμπατριωτών μας. Στον εορτασμό παραβρέθηκε επίσης ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλης Καλύβας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ, Μανώλης Καραμήτσος, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ, Κατερίνα Μαραγκού, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μαρκαντώνης, o πρώην Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι.
Να θυμίσουμε ότι την παραμονή της γιορτής τελέστηκε νωρίς το πρωί ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου μας και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας. Ενώ ανήμερα της γιορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια σχηματίστηκε κατανυκτική λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Καθεδρικό Ναό.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Κωνσταντίνου γιόρτασαν και οι Υδραίοι των Αθηνών στο παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου της οδού Ασκληπιού. Πλήθος συμπατριωτών μας παραβρέθηκε στην καθιερωμένη και μεγαλοπρεπή γιορτή που περιελάμβανε την τέλεση λειτουργίας και αρτοκλασίας. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Δ.Σ. της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών και του Προέδρου Γιάννη Σαχίνη οι οποίοι συνεχίζουν με αίσθημα σεβασμού και ευλάβειας το πατροπαράδοτο τελετουργικό. Τη φασκομηλιά που σκορπίστηκε στον Ιερό Ναό και ευωδίαζε γνώριμα, πρόσφερε ευγενώς η οικογένεια Γεωργίου Λαβούτα εις μνήμην της πολυαγαπημένης τους, συζύγου και μητέρας, Ματίνας Λαβούτα. Μετά τη λειτουργία παρατέθηκαν στους συμπατριώτες μας  από την Αδελφότητα, καφές, Υδραίικα αμυγδαλωτά και γλυκίσματα. Ήταν μια ευπρεπής και γιορτινή εκδήλωση που ένωσε και φέτος το Υδραίικο στοιχείο των Αθηνών.