Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Aναστάτωση για τους λογαριασμούς ύδρευσης

  • Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 15:23
  • 1'

Τι γίνεται με τη δυσαρέσκεια των πολιτών

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι πολίτες κυρίως κατά την παραλαβή του δεύτερου λογαριασμού ύδρευσης των παλαιών χρήσεων, που ήταν αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο και σε πολλές περιπτώσεις διπλάσιος, αφού αφορούσε κατανάλωση καλοκαιρινών μηνών. Οι λογαριασμοί αυτοί που δεν είχαν εκδοθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή για 18 ολόκληρους μήνες, εστάλησαν το τελευταίο διάστημα στους πολίτες και προκάλεσαν αναστάτωση.
Στις επισημάνσεις που έκαναν στη «ΦτΥ» οι πολίτες, τόνισαν ότι αυτή την εποχή, που τα έξοδα τούς επιβαρύνουν συνέχεια, και που τα νοικοκυριά τα φέρνουν δύσκολα βόλτα και ιδίως για όσους ασχολούνται με τις εποχικές εργασίες, η πληρωμή αυτών των λογαριασμών είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική.
Στο πλαίσιο της γενικευμένης δυσαρέσκειας ο Δήμος Ύδρας απαντά με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου για μη καταβολή προσαυξήσεων των λογαριασμών που θα εκδοθούν μέχρι και τις 30/4/15, καθώς επίσης δηλώθηκε η προοπτική συνεδρίασης μετά από έναν χρόνο για το ίδιο θέμα, ώστε να κρίνουν τότε αναλόγως την πορεία των εισπράξεων. Η πλευρά του Δήμου σημειώνει ότι τα έσοδα των λογαριασμών είναι ανταποδοτικά, δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ολιγωρία και θα πρέπει να προσπαθήσουν οι πολίτες να πληρώσουν.