Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση συζήτησης για τις δύσκολες ασθένειες

  • Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 07:27
  • 1'

Μια σημαντικότατη εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα που έχει να κάνει με τις δύσκολες ασθένειες στη ζωή μας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στη συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού, στις 19:30.
Σκοπός της εκδήλωσης, της οποίας τη διοργάνωση έχει το Κουλούρειο Νοσοκομείο και η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας, είναι να αναδείξει τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενειών από τους πάσχοντες και το περιβάλλον τους.
Θα προβληθούν αποσπάσματα από την ταινία-ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, «Μεταξά - Ακούγοντας τον χρόνο». Θα συμμετέχουν ο Διευθυντής της Α΄ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεταξά, Καρβούνης Νικόλαος και ο τ. Διευθυντής του Ογκολογικού Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου Μεταξά, Μπεντενίδης Χαράλαμπος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ιατρός, Μανίκης Παναγιώτης.
Η εκδήλωση μετά την προβολή της ταινίας που θα παρουσιάσει περιστατικά με καρκίνο και ανθρώπους να μιλούν γι' αυτόν, θα εξελιχθεί ουσιαστικά σε έναν ευρύ διάλογο όπου το κοινό θα συμμετέχει με ερωτήσεις και θα λαμβάνει απαντήσεις από τους ειδικούς.
Με μεγάλη ευαισθησία θα συζητηθεί το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και η αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών. Θα γίνει αναφορά στο πώς ο ασθενής θα πρέπει να συμμετέχει στη θεραπεία, χωρίς πανικό αλλά και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει γενικότερα το σοβαρό πρόβλημα υγείας του, χωρίς την αίσθηση αποφυγής συζήτησης και χωρίς να το κρύβει από την τοπική κοινωνία.
Ενεργό συμμετοχή θα έχει και η εκκλησία της Ύδρας, καθώς το αντικείμενο της συζήτησης είναι απόλυτα συνυφασμένο με το βοηθητικό έργο που προσφέρουν οι ιερείς μας στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου.
Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που θα συνεισφέρει βοηθητικά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δύσκολες ασθένειες, θα ενισχύσει παράλληλα το οικείο περιβάλλον τους αλλά και θα πληροφορήσει τους κατοίκους του νησιού μας, που ως ενεργοί πολίτες ενδιαφέρονται πάντα για γνώση και ενημέρωση!