Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Ο Παναγιώτης Μελάς για το Ακτοπλοϊκό της Ύδρας

  • Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 05:39
  • 1'

Με ερώτησή του στη Βουλή κάνει λόγο για δρομολόγηση συμβατικού πλοίου και επαναφορά έκπτωσης 50%.

 

MELAS

Θέμα: Πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ύδρας με σοβαρές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.

Η Ύδρα είναι ένα πανέμορφο, ιστορικό και τουριστικά ανεπτυγμένο νησί με μεγάλη κίνηση λόγω και της ακτοπλοϊκής του εξυπηρέτησης.
Τον τελευταίο καιρό έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, λόγω της μεγάλης μείωσης των δρομολογίων, από και προς το νησί, με τεράστιες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.
Έχουν προκληθεί προβλήματα στους επαγγελματίες των νησιών, καθώς, πολλοί επισκέπτες ακυρώνουν κρατήσεις λόγω του ότι δεν δύνανται να εξασφαλίσουν εισιτήρια για μετάβαση στην Ύδρα και επιστροφή τους.
Ακόμη, από 1ης Ιουλίου καταργήθηκε η έκπτωση 50% της εταιρείας HELLENIC SEAWAYS για τους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας, που ίσχυε δύο φορές την εβδομάδα και εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό δημοτών.
Η μείωση αυτή των δρομολογίων, σε συνδυασμό με την έλλειψη συμβατικού πλοίου, θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην τουριστική κίνηση του νησιού η οποία είναι ελαττωμένη, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Γι αυτό, επιβάλλεται σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμεθα, να εξυπηρετηθεί το νησί με τη δρομολόγηση συμβατικού πλοίου ή άλλου ταχυπλόου αντίστοιχο με το FLYING CAT 2 που τελευταία διεκόπη η δρομολόγησή του.
Επίσης, είναι αναγκαίο να ισχύσει και πάλι έκπτωση 50% στους μονίμους κατοίκους της Ύδρας, για δύο φορές την εβδομάδα και κυρίως εφόσον δεν δρομολογηθεί συμβατικό πλοίο.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Θα αντιμετωπιστεί άμεσα η μείωση των δρομολογίων προς την Ύδρα, με δρομολόγηση συμβατικού πλοίου ή ταχυπλόου αντίστοιχου του FLYING CAT 2;
2) Θα γίνουν προσπάθειες να χορηγηθεί και πάλι η έκπτωση 50% για δύο δρομολόγια την εβδομάδα στους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας;