Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Γιορτάστηκε και στην Αθήνα η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

  • Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 14:46
  • 1'

 

Γιορτάστηκε σήμερα το πρωί με κάθε ευλάβεια στην Αθήνα η γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών. Πλήθος συμπατριωτών μας, μέλη και φίλοι της Αδελφότητος, γιόρτασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου που βρίσκεται στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου της οδού Ασκληπιού, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη και μεγαλοπρεπή γιορτή που περιελάμβανε την τέλεση λειτουργίας και αρτοκλασίας. Παρούσα μεταξύ άλλων ήταν και πάλι η Ακαδημαϊκός και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία και έχει καταγωγή από την Ύδρα. 

kon ydrath15 m

Επίσης στη λειτουργία μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παναγιώτης Χαραμής, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, οι πλοίαρχοι Δημήτρης Τσιγκάρης, Λεωνίδας Γαβαλάς κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρεκκλήσι φυλάσσεται λείψανο του Νεομάρτυρα ενώ παράλληλα υπάρχει εντοιχισμένη εικόνα του Αγίου με τα μαρτύριά του. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του Δ.Σ. της Αδελφότητος των Υδραίων Αθηνών, του Προέδρου Γιάννη Γ. Σαχίνη, της Γ. Γραμματέως Αναστασίας Α. Λάσκαρη, της Ταμία Αναστασίας Λεμονή, οι οποίοι συνεχίζουν με αίσθημα σεβασμού και ευλάβειας το πατροπαράδοτο τελετουργικό.
Διάσπαρτη η φασκομηλιά στον Ιερό Ναό ευωδίαζε τόσο γνώριμα, φέρνοντας το νησί μας στη μνήμη όλων. Το αρωματικό φυτό πρόσφερε ευγενώς η οικογένεια Γεωργίου Λαβούτα. Μετά τη λειτουργία η Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών με περισσή φροντίδα παρέθεσε προς τους συμπατριώτες μας σε γειτονική καφετέρια, καφέ, Υδραίικα αμυγδαλωτά και γλυκίσματα. Ήταν μια ευπρεπής εκδήλωση που ένωσε και φέτος το Υδραίικο στοιχείο των Αθηνών.

Φωτογραφίες: fonitisydras 

 

Έξοδος Στην Ύδρα