Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Ύδρα συνεχίζει την πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

  • Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 19:06
  • 1'

 

Χρειαζόταν μια σπίθα για να δυναμώσει η φλόγα της αλληλεγγύης. Συνεχίζεται ακόμα με αμείωτους ρυθμούς η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που έχει ξεκινήσει μετά από πρωτοβουλία εθελοντικής ομάδας κατοίκων και γιατρών του Νοσοκομείου της Ύδρας. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί και ήδη η αρχική συγκέντρωση ειδών από τους πολίτες του νησιού μας έφερε σπουδαία αποτελέσματα, με τα πρώτα ρούχα να έχουν σταλεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, μπουφάν, σκουφάκια, ρούχα παιδικά, πουλόβερ, φάρμακα ακόμα και κονσέρβες εξακολουθούν να συλλέγονται στο λογιστικό γραφείο του π. Δημάρχου, Κώστα Αναστόπουλου, από τις 9π.μ., μέχρι τις 2μ.μ., και από τις 7μ.μ., μέχρι τις 9μ.μ. Η Μαρία Αναστοπούλου καταγράφει και προσφέρει απλόχερα τον εθελοντισμό της, ομαδοποιώντας τα είδη που φέρνουν με μεγάλη ζεστασιά οι πολίτες. Έχουν δοθεί επίσης και ρούχα σε οικογένειες της Ύδρας ενώ η εθελοντική ομάδα θα στείλει πακέτα και σε άλλες οργανώσεις. Σύντομα μάλιστα θα γίνει νέα αποστολή προς τον Ερυθρό Σταυρό για τους πρόσφυγες με άλλα είδη από την Ύδρα. 

Η Ποιήτρια, Αντρέα Δημητρίου της οποίας ήταν πρωτοβουλία η όλη συγκέντρωση των ειδών, καθώς η ίδια κατάγεται από την Κύπρο και έχει βιώσει την προσφυγιά, λέει στη «Φωνή της Ύδρας» για αυτή τη ανθρωπιστική δράση αλληλεγγύης. «Αισθάνομαι ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε όπως στην εκδήλωση "Δεν ξεχνώ" για την Κύπρο. Και συνεχίζει για την αλτρουιστική αυτή πράξη: «Δεν κάνουμε κάτι μόνο για τους πρόσφυγες. Κάνουμε κάτι ουσιαστικά για εμάς τους ίδιους».

Σ’ αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια όπου η ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι χειροπιαστή, η κα Δημητρίου ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Αριστοτέλη Καλύβα για το ενδιαφέρον, το πρακτορείο μεταφορών Κυριάκου Μαραγκού για την αποστολή του «πρώτου κύματος» ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη Δημοτική Σύμβουλο, τ. Αντιδήμαρχο, Λουκία Λούλου και Πράκτορα της HSW για την καλή διάθεση να συνεισφέρει στη μεταφορά των πραγμάτων. Καθώς και όλους τους πολίτες που σπεύδουν να προσφέρουν.
Η συγκέντρωση ρούχων και αναγκαίων ειδών συνεχίζεται. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 694 6837175 Αντρέα Δημητρίου & 22980 53031.