Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Επιστολή Θ. Δρίτσα προς Δήμαρχο Ύδρας και δήλωση Π. Λαφαζάνη για ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών

  • Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 20:41
  • 1'

 

Προς: Τον κ. Άγγελο Κοτρώνη
Δήμαρχο Ύδρας

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

έλαβα την επιστολή σας σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε αιφνιδιαστικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το σχέδιο ιδιωτικοποίησης 23 λιμανιών μεταξύ των οποίων και τα λιμάνια της Ύδρας και του Πόρου. Ήδη από χθες που ενημερώθηκα για το γεγονός, ευρισκόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στον τόπο καταγωγής μου στο Λεωνίδιο, αισθάνθηκα και εγώ την ίδια έκπληξη και την ίδια ανησυχία. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αντέδρασε αμέσως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καταγγελίας και διαμαρτυρίας την οποία και σας αποστέλλω.

Κύριε Δήμαρχε

ούτε εμείς ούτε κανείς άλλος γνωρίζει το παραμικρό σχετικά με αυτή την απόφαση. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σε κανένα λιμάνι από τα 23 που ανακοινώθηκαν δεν υπήρξε ενημέρωση της οικείας δημοτικής αρχής. Αυτό είναι προσβλητικό και για τους βουλευτές και τα κόμματα αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες και τους αιρετούς εκλεγμένους εκπροσώπους τους. Σας πληροφορώ ότι ήδη καταβάλλουμε προσπάθεια για να ενημερωθούμε σχετικά. Μόλις έχω οτιδήποτε νεότερο θα επικοινωνήσω μαζί σας. Σας διαβεβαιώ πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτά τα πραξικοπήματα, τα οποία έντονα αναδεικνύουν συναλλαγή και εξυπηρέτηση ιδιοτελών ατομικών συμφερόντων κάποιων επιτήδειων εις βάρος της Ύδρας και άλλων νησιωτικών και παραθαλλάσιων περιοχών της πατρίδας μας. Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται με τα συνολικά σχέδια απόλυτης εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας. Είναι καιρός να αντιδράσουμε όλοι μαζί συντονισμένα. Οφείλουμε να τους σταματήσουμε.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Δρίτσας
βουλευτής Α΄Πειραιά & Νησιών

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Η παράδοση κρίσιμων λιμανιών της ελληνικής περιφέρειας σε ιδιωτικά συμφέροντα υποθηκεύει στην κερδοσκοπία την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη του τόπου, ενώ προκαλεί μείζονα και πολυποίκιλα προβλήματα ασφάλειας για τη χώρα.
Η εκποίηση της Ελλάδας διαμορφώνει μια χώρα προτεκτοράτο και μπανανία για τα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί ούτε αναγνωρίζει τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας.