Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες ιπτάμενου δελφινιού που ταξίδευε προς την Ύδρα

  • Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 16:55
  • 1'

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν πολυάριθμοι επιβάτες που ταξίδευαν στο χθεσινοαπογευματινό δρομολόγιο της Hellenic Seaways με το Φλάινγκ Ντόλφιν 18 με τελικό προορισμό το Πόρτο Χέλι. Συμπολίτες μας, μας μετέφεραν την αγανάκτησή τους για την αναστάτωση στην οποία περιήλθαν λόγω βλάβης του ιπτάμενου δελφινιού, επιστροφής του στον Πειραιά και εκ νέου επιβίβαση των πολιτών σε άλλο ταχύπλοο.

Η ανασφάλεια για τις συχνές βλάβες των ιπτάμενων δελφινιών συνιστά έναν συνεχή προβληματισμό για τη θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού μας και καλό είναι οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ανησυχία των πολιτών εν όψει και της χειμερινής περιόδου.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εμπλοκή άγνωστου αντικειμένου διαπιστώθηκε στην αριστερή προπέλα του ταχύπλοου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Ερμιόνη – Σπέτσες – Πορτοχέλι, και συγκεκριμένα ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή της ν. Λαγούσας.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε με συμβατική πλεύση και συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από Ρ/Κ επιφυλακής ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXXVII'' Ν.Π. 12374 στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν τριάντα (130) επιβάτες.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVIII'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έκτακτο δρομολόγιο που εκτέλεσε έτερο Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο.