Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με επισημότητα ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου

  • Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 15:35
  • 1'

Με κάθε επισημότητα και όλες τις τιμές γιορτάστηκε σήμερα 19 Νοεμβρίου 2017 η Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Την καθιερωμένη γιορτή πραγματοποίησε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, με αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα, του Αρχιμανδρίτη Θεόδωρου Θεοδοσίου καθώς και του ιερού κλήρου.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος στον εορτασμό που ενώνει το Υδραίικο στοιχείο του Πειραιά, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και γνωστών και κυρίως συμπατριωτών. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά!

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις παρακείμενες οδούς του Ναού, με προπορευόμενη τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και την αντιπροσωπεία Υδραίων μπουρλοτιέρηδων καθώς και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας που κρατούσαν την εικόνα και τη σημαία της Ύδρας.
Στη συνέχεια και μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε ωραία δεξίωση του Υ.Σ.Π., στο ξενοδοχείο Savoy, όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τους επισήμους, τα μέλη αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη, καθώς και εκπροσώπους φορέων, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς και τίμησαν τον εορτασμό και την επέτειο του Συνδέσμου.