Greek English French

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018     

undefined

Ατύχημα συμπολίτη μας σε φρεάτιο «παγίδα» στο λιμάνι

Μαρ 20, 2018, 13:08

Ατύχημα προκάλεσε σκουριασμένο και σπασμένο φρεάτιο που βρίσκεται στο κράσπεδο του λιμανιού, κοντά στο χώρο πρόσδεσης των θαλασσίων ταξί, με αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο συμπολίτης μας Εμμανουήλ Ε. Πούλος που έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και ζητά οπωσδήποτε να μεριμνήσει άμεσα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την αντικατάσταση του φρεατίου.

Ο κ. Πούλος απέστειλε επιστολή για το συμβάν στον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Μπελεγρή, κοινοποιώντας την στη «Φωνή της Ύδρας», προκειμένου να επισημάνει τον κίνδυνο καθώς αμέτρητοι επισκέπτες του νησιού μας, διέρχονται καθημερινά από αυτό το πολύ κεντρικό σημείο του πετάλου του λιμανιού.

Επισημαίνει δε, ότι δεν προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά παρακαλεί για την άμεση αντικατάσταση του φρεατίου.

Σήμερα το φρεάτιο επισκευάστηκε με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Με την ευκαιρία και επειδή το θέμα χρήζει σοβαρότητας και υπευθυνότητας, αναφέρουμε ότι και άλλα φρεάτια στο πέταλο του λιμανιού είναι σε πολύ κακή κατάσταση (φωτορεπορτάζ) και θα πρέπει να συντηρηθούν κατάλληλα ή να αντικατασταθούν.

Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο εκάστοτε μελλοντικός τραυματισμός συμπολίτη ή επισκέπτη του νησιού μας, πιθανόν να είναι πολύ πιο σοβαρός.


Ακολουθεί η επιστολή του Εμμανουήλ Ε. Πούλου και το ιστορικό του ατυχήματος στο φρεάτιο «παγίδα»:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ε. ΠΟΥΛΟΣ
Ύδρα, 19 Μαρτίου 2018

Προς
τον Πρόεδρο και τα Μέλη
του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας

Ε ν τ α ύ θ α

Κύριε Πρόεδρε και λοιπά Μέλη του Δ.Λ.Τ. Ύδρας,

Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας πληροφορήσω για ένα θλιβερό περιστατικό το οποίο συνέβη σε εμένα.
Το βράδυ της Πέμπτης 15ης Μαρτίου 2018, περί ώραν 10.15΄, περπατούσα στο Λιμάνι της Ύδρας, παρέα με τη Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας κυρία Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και ένα συγγενικό της πρόσωπο.
Καθώς συνομιλούσαμε, ξαφνικά πάτησα πάνω σε ένα σπασμένο και σκουριασμένο φρεάτιο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κράσπεδο του λιμανιού, κοντά στο χώρο πρόσδεσης των θαλασσίων ταξί, με αποτέλεσμα σε κλάσματα δευτερολέπτου να πέσω μέσα σε αυτό. Το πόδι μου βρέθηκε μέσα στο φρεάτιο και έφραξε στο σημείο του γονάτου από τα σκουριασμένα σίδερα. Χρειάστηκε κόπος για να απεγκλωβιστώ από εκεί μέσα και οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για να βγει το πόδι μου από το φρεάτιο σηκώθηκε μαζί και η σιδεριά.
Η κυρία Αδαμοπούλου έσπευσε στην καφετέρια Ίσαλος, από την οποία είχαμε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα, και κάλεσε σε βοήθεια. Έφτασε αμέσως κοντά μου ο κύριος Στέλιος Μπακρατσάς, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμουν. Κοντά του ήρθε και ο Λιμενοφύλακας κύριος Νάσος Πετρόπουλος, ο οποίος έτρεξε προς το Νοσοκομείο και έφερε αμαξίδιο (καροτσάκι). Στο διάστημα αυτό, κατά το οποίο βρισκόμουν σε δυσκολία από τους πόνους και το σοκ, ο κ. Μπακρατσάς με προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο κ. Πετρόπουλος με μετέφερε στο Νοσοκομείο και ακολουθούσαν οι δύο κυρίες.
Η εφημερεύουσα νοσηλεύτρια κυρία Καλλιόπη Χιώτη κάλεσε την Ιατρό κυρία Σωτηρία Μπαλαμπάνη και μου παρείχαν την αναγκαία βοήθεια και αργότερα επέστρεψα στην οικία μου. Θεώρησα σωστό να ενημερώσω τον κ. Μπελεγρή, ως Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Υ., το ίδιο εκείνο βράδυ με γραπτό μήνυμα. Η απάντησή του ήταν: «Περαστικά. Θα το κοιτάξω το πρωί».
Την επομένη ημέρα προσήλθα και πάλι στο Νοσοκομείο για να γίνει ακτινογραφία στο γόνατό μου, η οποία έδειξε ότι ευτυχώς δεν είχα κάτι σοβαρότερο από έναν τραυματισμό, που με δυσκολεύει με πόνους και οιδήματα στο πόδι μου. Η όλη αυτή κατάσταση με ταλαιπωρεί και πραγματικά ακολουθώ τη θεραπευτική αγωγή του Ιατρού κυρίου Γεωργίου Μπερικέτη, ο οποίος μου έχει δώσει και σχετική Ιατρική Βεβαίωση. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να υφίσταμαι μια ταλαιπωρία, επειδή σε κεντρικό σημείο του Λιμανιού υπάρχει ένα σπασμένο φρεάτιο εδώ και πολύ καιρό! Όπως με ενημέρωσε ο Ιατρός κ. Μπερικέτης και η Ιατρός κυρία Μπαλαμπάνη σε αυτό το σημείο έχουν τραυματιστεί και άλλοι συνάνθρωποί μας. Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι πλήρωσα τα έξοδα της ακτινογραφίας και της Ιατρικής βεβαίωσης, καθώς επίσης και του αντιτετανικού ορού και της θεραπευτικής αγωγής, αφού δεν έχω ασφάλεια.
Ο Λιμενάρχης Ύδρας, που πληροφορήθηκε το περιστατικό, με κάλεσε στο τηλέφωνο και ανθρωπίνως ζήτησε να μάθει για την υγεία μου. Στη συνομιλία μας, πληροφορήθηκα από τον ίδιο ότι έχει στείλει έγγραφο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2018, δύο ημέρες πριν τον τραυματισμό μου δηλαδή, που επισημαίνει ορισμένα σημεία του Λιμανιού, τα οποία χρήζουν διορθώσεων. Ανάμεσά τους και το φρεάτιο αυτό.
Επειδή από εκείνο το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, δεν έχω δει καμία κίνηση αντικατάστασης του φρεατίου, ή έστω τοποθέτησης κάποιου προστατευτικού, και επειδή δεν θέλω κανένας άλλος συνάνθρωπός μας να υποστεί αυτά που βιώνω εγώ αυτές τις ημέρες, με έντονους πόνους, δυσκολία στο βάδισμα, οίδημα σε κάποια σημεία του ποδιού μου, δηλαδή καταστάσεις που με κρατούν πίσω στις δραστηριότητές μου, σας στέλνω αυτή την επιστολή ζητώντας την άμεση επισκευή αυτού του φρεατίου. Κανείς μας δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τραυματιστεί και κυρίως τη διάσταση του τραυματισμού. Αλήθεια, αν εκεί σκοντάψει ή πέσει ένα ηλικιωμένο άτομο ή ένα μικρό παιδί, τί γίνεται;
Παρακαλώ, φροντίστε για την άμεση αντικατάσταση του φρεατίου, πριν να είναι αργά. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, από το οποίο καθημερινά διέρχεται πολύς κόσμος, όπως και αμέτρητοι επισκέπτες του Νησιού μας, και σας επισημαίνω τον κίνδυνο. Προσωπικά, δεν προτίθεμαι να κινηθώ νομικά εναντίον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αλλά σας παρακαλώ να προβείτε στην άμεση αντικατάσταση του φρεατίου.
Κλείνοντας, ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την κυρία Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και τη συγγενή της, τον κύριο Στέλιο Μπακρατσά και τον κύριο Νάσο Πετρόπουλο, που έδειξαν αγάπη και με βοήθησαν στη δυσκολία αυτή, καθώς και το Κουλούρειο Νοσοκομείο μας και το Προσωπικό του για όλα όσα έκαναν για εμένα.

Με τιμή,

Εμμανουήλ Ε. Πούλος

Υ/Γ: Επισυνάπτω φωτογραφίες του φρεατίου και του τραυματισμού μου καθώς και την Ιατρική βεβαίωση του Ιατρού κυρίου Μπερικέτη.

exodos ydra
mpouroutis

newsletter

Η Επικαιρότητα της Ύδρας στo email σας