Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σε κλίμα κατάνυξης η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στην Ύδρα

  • Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 17:41
  • 1'

.

Με μεγάλη ευλάβεια, κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του τοπικού ιερού κλήρου.

Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», όπως αποκαλείται η μέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας.

Στην Ύδρα, οι πιστοί προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης, με φασκομηλιές ολόγυρα να μοσχοβολούν, ενώ οι περισσότεροι ακολούθησαν την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Η σεπτή πομπή με τις αρχές του τόπου παρούσες διέσχισε κεντρικούς δρόμους του νησιού, γειτονιές και δρομάκια, ενώ στο πέρασμα της εικόνας, αναμμένα κεράκια και φώτα, πλαισίωναν την πομπή και κάτοικοι δέχονταν την ευλογία της Παναγίας στα σπίτια τους. 

Φωτογραφίες: fonitisydras

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης και με τη χάρη της Παναγίας, η πομπή έφτασε μέσα από κοσμοπλημμύρα, στην εξέδρα που είχε στηθεί έξω από τη Μητρόπολη.

Εκεί ο Σεβασμιότατος κ. Εφραίμ σε σύντομη ομιλία του ανέφερε:

"Οι Πανέλληνες σήμερα γιορτάζουμε την Παναγία μας. Στα βουνά, τις θάλασσες, στα νησιά, τα μοναστήρια, παντού! Η Ελλάδα είναι συγκεντρωμένη όπου γιορτάζεται η Παναγία μας.

Η Ύδρα γιορτάζει το μεγάλο Μοναστήρι της. Τούτο το πανσεβάσμιο σκήνωμα, γιορτάζει την Παναγία των Ναυμάχων, τη Φανερωμένη.

Η Παναγία είναι Υπέρμαχος Στρατηγός.

Ο Σεβασμιότατος μίλησε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία και το σημερινό χαρμόσυνο νέο και τόνισε: "Ευχόμαστε να δώσει η Παναγία να έχουν μέσα τους χαρά ο Δημήτρης και ο Άγγελος".

Τέλος ευχήθηκε να έχουν όλοι την ευλογία της Παναγίας".