Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

O Nίκος Σοφιανός υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη

  • Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 20:37
  • 1'

Την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Σοφιανού ως περιφερειακού συμβούλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο κ. Σοφιανός είναι επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC). Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ. Επίσης είναι Πρόεδρος Αποφοίτων London School of Economics (LSE, 2016-2018).

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ο κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην ομάδα των υποψηφίων του συνδυασμού μας «Νέα Αρχή για την Αττική» το Νίκο Σοφιανό, ένα διακεκριμένο επιχειρηματία με σημαντική προσφορά στα κοινά.

Η ομάδα μας γίνεται κάθε μέρα και πιο ισχυρή. Με τη συστράτευση όλων των άξιων υποψηφίων μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα την κερδίσουμε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουμε για να ξαναγίνει η Αττική Περιφέρεια-Πρότυπο. Ήρθε η ώρα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της. Με συμμάχους τους πολίτες της Αττικής, θα τα καταφέρουμε».

Ο Νίκος Σοφιανός είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού (Ξενοδοχείο Λητώ Ύδρας), των δομικών υλικών (Παρκέτα Sofianos), των ακινήτων (Nasia Real Estate Development Romania) και της εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (Parking Ζαλοκώστα).

Αποφοίτησε από το London School of Economics and Political Science – LSE (M.Sc. Economics/European Studies), το Deree College (B.Sc. Marketing Management), το Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα Βιολοντσέλο) και το λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και, μεταξύ άλλων, έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών (1983-1984), Αντιπρόεδρος της φοιτητικής ένωσης του Deree College (1987-1988), Αντιπρόεδρος των ξένων επενδυτών Ρουμανίας (2003-2008), μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ (1997-σήμερα, πρώτος σε ψήφους στις εκλογές 2017), μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – ICC (2012-σήμερα, πρώτος σε ψήφους στις εκλογές 2012), μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ (Οικονομικός Επόπτης 2006-2011 και Γενικός Γραμματέας 2011-2017), Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics – LSE (2016-2018, πρώτος σε ψήφους στις εκλογές 2016), και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – ICC (2018-σήμερα).

Έχει εμπειρία στη δημόσια διοίκηση έχοντας θητεύσει στα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΟΠΥΥ, του Invest in Greece και της Διώρυγας Κορίνθου.

Εξελέγη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας το 2016 και το 2018.

Είναι πατέρας 3 παιδιών.

aftodioikisi.gr