Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Η "Χιονονιφάδα" αφιερώνει μια παράσταση και όχι μόνο, για την ενίσχυση του αγώνα ζωής του μικρού Χριστόφορου

  • Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 19:30
  • 1'

Ήταν δυο μήνες πριν, στο θέατρο Αλκμήνη, όταν η «Χιονονιφάδα» της παράστασης, Νάντια Συρίου, φώναξε στους συντελεστές του έργου συγκινημένη λίγο πριν τα έναρξη για να δείξει μια φωτογραφία.

Στην οθόνη του κινητού της εικονιζόταν το παραμύθι της «Χιονονιφάδας που αγάπησε το Καλοκαίρι» φωτογραφημένο στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Από κάτω η «λεζάντα» έγραφε: «αφού δεν μπορούμε να έρθουμε εμείς στην παράσταση, φέραμε το βιβλίο σας στο Μεξικό»! Ήταν η μητέρα του Χριστόφορου!

Η Νάντια, ως παιδαγωγός, είχε τον μικρό Χριστόφορο μαθητή και ήταν πάντα για αυτήν «ο όμορφος Ιταλός» της, όπως τον φώναζε λόγω του παρουσιαστικού του και της αδυναμίας που του είχε.
Ο Χριστόφορος όμως δεν έμεινε για πολύ ακόμα στην ομάδα της Νάντιας. Ο παιδικός καρκίνος τον οδήγησε στο Μεξικό για θεραπείες, με την ελπίδα για ένα θαύμα.
Γι’ αυτό και η ομάδα της παράστασης, σε συνεργασία με την οικογένεια του μικρού Χριστόφορου, αποφάσισε να βοηθήσει με το δικό της τρόπο, αφιερώνοντας μία παράσταση στον μικρό της φίλο και να διαθέτοντας τα έσοδα στο Φάρο Ζωής υπέρ του παιδικού καρκίνου. Έτσι και έγινε λοιπόν!
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, η παράσταση θα είναι αφιερωμένη για αυτόν το σκοπό!
Όμως ο αγώνας για την ενίσχυση του αγώνα ζωής του Χριστόφορου δεν σταματάει εδώ! Όπως μας λέει ο Χρήστος Δασκαλάκης, συγγραφέας της "Χιονονιφάδας": "Μέχρι και την ολοκλήρωση των παραστάσεων στις 24 Φεβρουαρίου, ο «κουμπαράς» του Χριστόφορου θα είναι κάθε Κυριακή στο ταμείο το θεάτρου Αλκμήνη και θα είναι διαθέσιμος για όσους θεατές θελήσουν να βοηθήσουν το μεγάλο μας στόχο. Να χαρίσουμε ένα μεγάλο, αισιόδοξο, ανθρώπινο χαμόγελο στον Χριστόφορο! Βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε! Κοινοποιήστε την προσπάθεια και ελάτε να ενωθούμε για έναν καλό σκοπό! Εμείς, πιστεύουμε στο όνειρο, πιστεύουμε στο θαύμα, πιστεύουμε στην ελπίδα. Εσείς;"

afisa xristoforou