Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 16:26
  • 1'

Μια σημαντική πρωτοβουλία με κοινωνικές προεκτάσεις ανέλαβε ο Δήμος Ύδρας, μέσω της νεοσυσταθείσας Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΥ). Αφορά την δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου που θα καλύπτει τις ανάγκες των άπορων και ανασφάλιστων δημοτών.

 

Δικαιούχοι είναι οι συνδημότες μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις λόγω παρατεταμένης ανεργίας ή συσσωρευμένων οφειλών, με αποτέλεσμα αρκετοί πλέον να μην καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά από κανέναν φορέα αλλά και οι έχοντες βιβλιάριο απορίας που δεν δύνανται οικονομικά να μεταβούν στον Πειραιά.
Σημαντικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτελούν επίσης η χαμηλή οικονομική κατάσταση και η ύπαρξη παθολογικών προβλημάτων όσον αφορά τον τομέα της υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Ύδρας που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη νέα αυτή κοινωνική δομή, μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου μας κα Νάζου Αγγελική στο τηλέφωνο 2298320230 και να καταθέτουν την απαραίτητη αίτηση μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν, για ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Βοηθήστε με φάρμακα το Κοινωνικό Φαρμακείο

Όσοι δύνανται να βοηθήσουν και επιθυμούν να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας για να στηρίξει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, μπορούν να προμηθεύουν το Κοινωνικό Φαρμακείο με φάρμακα που τους περισσεύουν και δεν είναι ληγμένα έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή(εκτός από σιρόπια που πρέπει να είναι κλειστά). Τηλεφωνήστε μας στο 2298320230 για να έρθουμε να πάρουμε τα φάρμακα από το σπίτι σας ή φέρτε τα στο γραφείο της Κοινωνικής Λειτουργού, στο Δήμο Ύδρας.

Για την σωστή οργάνωση του προγράμματος και την άμεση βοήθεια των ευπαθών ομάδων, το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται με την Οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου».