Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Σε καλό δρόμο η υλοποίηση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ύδρας

  • Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 09:28
  • 1'

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υλοποίηση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ύδρας, προϋπολογισμού 431.520 ευρώ, που θα γίνει στον χώρο του πρώην Σαχτούριου Γυμνασίου-Λυκείου. Το Σάββατο 20 Απριλίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας η επικαιροποιημένη μελέτη για την "Διαρρύθμιση και Ανακαίνιση Διατηρητέου Κτιρίου και Αλλαγή Χρήσης από Σχολικό Κτίριο σε Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ύδρας".

Για το εν λόγω έργο έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες και τα χρήματα, τα οποία προέρχονται από πόρους της Περιφέρειας. Αναμένεται η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια και η Δημοπράτηση του έργου.


Λίγα λόγια για το Σαχτούριο

To Σαχτούριο Γυμνάσιο που για πολλά χρόνια στέγασε μαθητές μέσης εκπαίδευσης στην Ύδρα, έχει εδώ και καιρό αποφασιστεί να μετατραπεί κατά ένα μέρος του σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Για την ιστορία να πούμε εδώ, ότι ο δωρητής και Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο, Αντώνιος Σαχτούρης, το 1951 και ενώ βρισκόταν εν ζωή, παραχώρησε στον Δήμο Ύδρας το οικόπεδο, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Σύγχρονο Διδακτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.
Πράγματι το 1968 κατασκευάστηκε το οίκημα του Σχολείου, το Σαχτούριο Γυμνάσιο. Μετά την κατάργηση των σχολικών εφοριών το 1990, ο έλεγχός του, μεταβιβάστηκε στους οικείους ΟΤΑ, δηλαδή στον Δήμο Ύδρας.
Με τα χρόνια το Γυμνάσιο έπαψε να λειτουργεί ως σχολείο μέσης εκπαίδευσης και έχει τη σημερινή του μορφή, η οποία εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς.

Χρειάστηκε όμως να κινηθούν διαδικασίες από τον Δήμο Ύδρας, για την αλλαγή χρήσης, αφού πλέον δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί ο αρχικός σκοπός δωρεάς.