Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση Γ. Πατούλη με νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημάρχους Αττικής και νησιών

  • Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 12:37
  • 1'

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες δημάρχους της Αττικής και των νησιών είχε πριν λίγες μέρες ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης! Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.
Ο κ. Πατούλης δήλωσε: "Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο ξεκινάμε δουλειά από σήμερα! Υλοποιούμε την προγραμματική δέσμευσή μας για δημιουργία μόνιμου συμβουλίου διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων της Αττικής! 
Η πολιτική ταυτότητα του κάθε δημάρχου δε θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνεργασία μας. Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να διεκδικούμε από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου διοίκησης στο οποίο προτεραιότητα θα έχει η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες!" 

Αναφερόμενος στην συγκρότηση του "Μόνιμου Συμβουλίου Διαβούλευσης" της περιφέρειας και των 66 δήμων, υπογράμμισε ότι θα συνεδριάζει ανά δίμηνο με στόχο την στενότερη και συστηματική συνεργασία του πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση των έργων. 
Ο Γ. Πατούλης σημείωσε πως αν κριθεί αναγκαίο, θα μπορεί να πραγματοποιεί και έκτακτες συνεδριάσεις. Παρέδωσε στους νεοεκλεγέντες δημάρχους το πρόγραμμα της "Νέας Αρχής", στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες για την Αττική. 
Για τα σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ο νέος περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν ειδικές  συναντήσεις, ανά τομέα και περιοχή. 
Η επόμενη συνάντηση με τους δημάρχους αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τα μέσα Ιουλίου, στο πλαίσιο ειδικής θεματικής που θα αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.