Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επιστολή Δημάρχου Ύδρας προς τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα μέτρα σωστής ηλεκτροδότησης

  • Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 13:39
  • 1'

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο με κοινοποίηση στους Βουλευτές Α΄ Πειραιώς και Νήσων και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Κ. Οκταποδά Στέφανο έστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης με θέμα τα μέτρα σωστής ηλεκτροδότησης της Ύδρας μετά από τις διακοπές ρεύματος που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Ακολουθεί η επιστολή:


Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο

Κοιν: -Βουλευτές Α΄ Πειραιώς

- Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ

Κ. Οκταποδά Στέφανο

Ύδρα, 11 Ιουλίου 2019 Αρ. Πρωτ. 2139

        

Θέμα: Μέτρα για τη σωστή ηλεκτροδότηση της Ύδρας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας συγχαίρω θερμά τόσο για την εκλογή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και για την Υπουργοποίησή σας. Είμαι πεπεισμένος ότι και από αυτή τη θέση ευθύνης θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση ζωτικής σημασίας ζητημάτων για τη χώρα μας και για το Νησί μας πιο συγκεκριμένα.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι η εξασφάλιση της αδιάλειπτης και επαρκούς ηλεκτροδότησης του Νησιού μας. Η τραυματική εμπειρία που βιώσαμε τον Αύγουστο του 2018 με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για 35 ολόκληρες ώρες στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου παραμένει ακόμα έντονα νωπή στη μνήμη μας.

Οι άμεσες ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο όσο και στην εικόνα του Νησιού μας είναι τεράστιες. Ουσιαστικά είναι μια εμπειρία που κανένας μας δεν θέλει να ξαναζήσει. Δυστυχώς με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, οπότε η χρήση κλιματιστικών κατέστη επιβεβλημένη, σημειώθηκαν και οι πρώτες μικροδιακοπές στην ηλεκτροδότηση επαναφέροντας άμεσα στη μνήμη μας την ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία του περσινού καλοκαιριού.

Ως συνέπεια δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα γύρω από το αν και σε ποιό βαθμό έχει γίνει η σωστή συντήρηση του δικτύου, αν και σε ποιό βαθμό μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο του περσινού καλοκαιριού.

Πέρα από το γεγονός ότι η επανάληψη ενός τέτοιου περιστατικού θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην τουριστική οικονομία της Ύδρας ταυτόχρονα θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή μελών ευπαθών ομάδων που ζουν στην Ύδρα ως κάτοικοι ή ως επισκέπτες.

Θέλω να πιστεύω Κύριε Υπουργέ ότι θα πράξετε αυτά που πρέπει για να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο επανάληψης πολύωρης γενικευμένης ή μερικής διακοπής της ηλεκτροδότησης του Νησιού μας.

Καλή δύναμη στο έργο σας.      

Μετά τιμής

Ο Δήμαρχος Ύδρας                            

Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης