Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Αποχετευτικό στο Καμίνι και αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος

  • Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 20:17
  • 1'

Πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας απόφαση έγκρισης αποδοχής για επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης.

Σε οριακά επίπεδα έχει φτάσει το θέμα του αποχετευτικού προβλήματος στο Καμίνι. Δυσοσμίες, διαρροές και υπερχείλιση, λύματα στους δρόμους, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση είναι και η ενοικίαση πολλών σπιτιών μέσω AirBnb, που αυξάνουν τον πληθυσμό, ενώ μεμονωμένοι βόθροι εκτός δικτύου, επιβάλλεται να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο της Ύδρας.

Συχνά μάλιστα τα συνεργεία του Δήμου Ύδρας καλούνται να αντιμετωπίσουν, με όσα μέσα διαθέτουν, τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Ιουλίου ήρθε ως κατεπείγον προς συζήτηση, από τον Δήμαρχο Γ. Κουκουδάκη το ζήτημα του αποχετευτικού, όπου και πάρθηκε απόφαση έγκρισης αποδοχής για επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης.

Με το έργο πρόκειται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές με αντλιοστάσιο μεταφοράς λυμάτων και σύνδεση αυτού με το κεντρικό δίκτυο. Το θέμα που προκαλεί πονοκέφαλο στους κατοίκους του Καμινιού, είχε συζητηθεί επίσης και ανακινηθεί επί δημαρχίας Άγγελου Κοτρώνη.

Ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι στην παρούσα συνεδρίαση ενέκριναν την αποδοχή επικαιροποίησης, γνωστοποιώντας αντίστοιχες εμπειρίες κατοίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην περιοχή.