Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Κουντουριώτεια στην Ύδρα

  • Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 17:56
  • 1'

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 25ης Αυγούστου με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 84ης επετείου από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στο πλαίσιο δε, των εκδηλώσεων κατέπλευσε στο νησί το Ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΥΨΩ.

Οι εκδηλώσεις "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ 2019" του Δήμου Ύδρας και της ΚΕΔΥ, συνεχίστηκαν την Κυριακή με Δοξολογία στον Ι. Καθεδρικό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και του Ιερού Κλήρου, ενώ ακολούθησε στη συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού, ομιλία του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. και Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, Ευάγγελου Δανόπουλου, αφιερωμένη στη ζωή και τη δυναμική πορεία του Παύλου Κουντουριώτη. Τον κ. Δανόπουλο προλόγισε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Τελετάρχης ήταν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής.

Μετά την ομιλία ανταλλάχθηκαν τα καθιερωμένα αναμνηστικά μεταξύ του Δημάρχου Ύδρας, του Ποιμενάρχη κ. Εφραίμ και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και των επισήμων.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του Παύλου Κουντουριώτη και έγιναν οι σχετικές καταθέσεις στεφάνων.

Για να μεταφερθούν ακολούθως οι επίσημοι στον τάφο του Κουντουριώτη, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων και απόδοση τιμών από την μπάντα του Π.Ν.

Στις εκδηλώσεις παρέστη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ, ο Αρχιπλοίαρχος  Νικόλαος Αγγελόπουλος ΠΝ, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, ο Αντώνης Τζίρμπης ως εκπρόσωπος της Λέσχης Ναυτιλίας Ύδρας, απόγονοι του Παύλου Κουντουριώτη, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών ο Χρήστος Μαυροβίτης, από τον Υδραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, ο Χρήστος Σπαλιέρης, όπου και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο και στον τάφο του Ναυάρχου Κουντουριώτη.

φωτογραφίες: fonitisydras