Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχίζουν οι κατηχητικές συναντήσεις των αγοριών του Γυμνασίου και Λυκείου Ύδρας

  • Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 11:49
  • 1'

Για άλλη μια χρονιά συνεχίζονται οι πετυχημένες κατηχητικές συναντήσεις με την ομάδα αγοριών του Γυμνασίου και Λυκείου της Ύδρας.

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία κάθε Σάββατο να συναντιούνται, αρχής γενομένης από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:30, όπου θα βρεθούν στο εντευκτήριο της Ι. Μητρόπολης Ύδρας και εντός των χώρων του Ι. Καθεδρικού Ναού.

Η ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική πρωτοβουλία πραγματοποιείται υπό την ευλογία του Ποιμενάρχη μας κ. Εφραίμ και την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης, Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού. akindynos8

Πέρσι στις συναντήσεις συμμετείχαν 25 άτομα και κάθε φορά γίνονταν συζητήσεις για τη νεανική και εφηβική ηλικία, αλλά και τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των νέων του νησιού μας. Οι τελευταίοι άλλωστε είναι και το μέλλον του τόπου μας.

Σε ευχάριστο κλίμα, ο π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ομιλητής με ορθό λόγο, κουβεντιάζει με τους νέους και αναλύει θέματα πίστεως, αλλά και θέματα ανθρώπινων σχέσεων και αξιών. Εκδρομές σε Ι. Μονές, εντός και εκτός της Ύδρας, περίπατοι και έξοδοι για καφέ, ροφήματα, είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις των νεανικών συναναστροφών.

Η κοινή δράση και συμμετοχή, η φιλία και ο αλληλοσεβασμός που αναπτύσσονται στις νεανικές συντροφιές, ευχαριστούν πολύ τα παιδιά, τα οποία και αισθάνονται τα οφέλη της γνώσης, της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας. Με τρόπο ανεπιτήδευτο και ελευθερία απόψεων οι συντροφιές των νέων συνεχίζουν το πρόγραμμά τους.