Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Μια "ανθρώπινη" εκδήλωση με έντονο προβληματισμό και αγάπη για τη ζωή

  • Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 13:42
  • 1'

Μέσα σε κλίμα ζεστό και αρκετές φορές έντονα φορτισμένο συναισθηματικά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, μια όμορφη εκδήλωση στους πάντα φιλόξενους χώρους του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο μέρη. Την ενημέρωση για τη Δωρεά Οργάνων Σώματος και την παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία της καρδιάς μου» που έγραψε ο εκδότης κ. Πέτρος Κακολύρης των Εκδόσεων «Εύμαρος».

Η Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Ι.Α.Μ.Υ. κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, καλωσόρισε στην αρχή τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε τόσο στη σπουδαιότητα της Δωρεάς Οργάνων, όσο και στο βιβλίο του κ. Πέτρου Κακολύρη τον οποίο παρουσίασε στο κοινό.

Όπως επισημαίνει η κ. Αδαμοπούλου για την εκδήλωση: "Mίλησε εκτενώς ο Διευθυντής του Κουλουρείου Νοσοκομείου Ύδρας, Χειρουργός κ. Παναγιώτης Μανίκης. Με την πολύχρονη εμπειρία του, ανέπτυξε εκτενώς το θέμα και εστίασε σε κάποιες πτυχές που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουμε όλοι δωρητές οργάνων σώματος. Αμέσως μετά προβλήθηκε ενημερωτικό βίντεο για τη Δωρεά Οργάνων.

Ο εκδότης κ. Κακολύρης, στη συνέχεια, μίλησε βιωματικά, όντας ο ίδιος μεταμοσχευμένος( μεταμόσχευση καρδιάς από δωδεκατίας) συγκινώντας το κοινό. Μετέφερε τα συναισθήματά του και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή του βιβλίου, από τις ημέρες κιόλας που βρισκόταν στο Ωνάσειο Νοσοκομείο αναμένοντας το μόσχευμα καρδιάς, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.
Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του πάνελ των ομιλητών και του κοινού, με τον κ. Μανίκη να λύνει απορίες και τον κ. Κακολύρη να μεταφέρει τις δικές του εμπειρίες.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων του βιβλίου από την κυρία Αδαμοπούλου, ενώ στο τέλος ο κ. Κακολύρης υπέγραψε βιβλία σε όσους τα προμηθεύτηκαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και ο π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Αναστόπουλος, οι ιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου κ. Δημήτρης Χατζηπετρής και κα Ελένη Χριστοδουλάκη, το προσωπικό του Κουλούρειου Νοσοκομείου, ο οδοντίατρος κ. Παναγιώτης Ζερβός και ο Φαρμακοποιός κ. Ευάγγελος Ραφαλιάς, οι Καθηγητές της Α.Ε.Ν. κ. κ. Θανάσης Μερτζάνης, Ντίνος Μερτζάνης, Δημήτρης Δάβης και Μιχάλης Βούλγαρης, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Ματίνα Ρούση, ο Δάσκαλος κ. Γιώργος Βλαχοδημήτρης και πολλοί συμπατριώτες μας."

iamydororg2

iamydororg3