Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Με μεγάλη συμμετοχή ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Ύδρα

  • Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 18:07
  • 1'

Έγιναν εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου στον Ομώνυμο Ναό.

Εσπερινός τελέστηκε χθες στον ενοριακό ναό Αγίας Βαρβάρας και λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Σήμερα το πρωί στον ομώνυμο ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε o Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Μαζί του συλλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτ. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και ο Ιερέας της ενορίας π. Γεώργιος Βλαχόπουλος. 

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε Αγιασμός και έγιναν τα Εγκαίνια του Νέου Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Πολύ σημαντική ήταν η ιδέα και πρωτοβουλία του ιερέα της ενορίας π. Γεώργιου Βλαχόπουλου αλλά και η προσφορά του Δημήτρη Παύλου του οποίου έργο είναι η αναστήλωση και δημιουργία του χώρου, πολύ χρήσιμου για τους ενορίτες. Χώρου που βρέθηκαν και άλλοι δωρητές που βοήθησαν στην υλοποίησή του.

Επίσης σήμερα τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ο οποίος αποτελεί παρεκκλήσι του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.

Ακολούθως έγινε λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Αγίας Βαρβάρας μέσω των κεντρικών οδών και του λιμανιού, από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των οικοδόμων του νησιού που γιόρτασαν την προστάτη τους Αγία Βαρβάρα, κρατώντας την εικόνα κατά τη λιτάνευσή της.

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπόκιας, Σπήλιος Σπηλιώτης