Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Υπεγράφη η προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του Γηπέδου

  • Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 16:30
  • 1'

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 19/3/13 από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και το Δήμαρχο Ύδρας, κ. Άγγελο Κοτρώνη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ύδρας», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημήτρη Κατσικάρη. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει προϋπολογισμό 900.000 Ευρώ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Το έργο περιλαμβάνει τη νέα χωροθέτηση του γηπέδου ποδοσφαίρου, συνολικής έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων, το οποίο θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Σημαντικό στοιχείο του έργου αποτελεί ο σύνθετος χλοοτάπητας που θα τοποθετηθεί και θα ακολουθεί τα πρότυπα που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, καθώς επίσης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (π.χ. με πλακοστρώσεις κλπ).

photo perif ghp
Ο Δήμαρχος Ύδρας, κ. Αγγ. Κοτρώνης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεχή συμβολή της στην υλοποίηση σημαντικών και αναγκαίων για την Ύδρα έργων, όπως είναι το συγκεκριμένο έργο του γηπέδου, η αποκατάσταση του νηπιαγωγείου του νησιού, η κατασκευή του ναύδετου (κοντά στο νησάκι του Αγίου Νικολάου), του ελικοδρομίου και του Βιολογικού Καθαρισμού και της Αποχέτευσης του νησιού.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα με έργα ουσίας και όχι βιτρίνας στα νησιά μας. Το αίτημα του Δήμου Ύδρας αγκαλιάστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και έγινε αποδεκτό με απόφασή του, μια απόφαση που σήμερα δρομολογείται και σημαίνει την έναρξη υλοποίησης του έργου. Η νεολαία για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και με το συγκεκριμένο έργο της κατασκευής του γηπέδου στην Ύδρα δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές για άθληση και αναψυχή ειδικά για τη νέα γενιά, αλλά και για όλους τους κατοίκους του νησιού».