Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2025

Αφαλάτωση: Λύση στο πρόβλημα του νερού

  • Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 13:18
  • 1'

Η ελληνική εταιρεία ΤEMAK A.E. είναι μειοδότης του διαγωνισμού του Δήμου Ύδρας για την αφαλάτωση.

Ενός πολύ μεγάλου έργου ύψους 4.680.000 χ. ΦΠΑ. Σύντομα πρόκειται να εγκατασταθούν οι μονάδες αφαλάτωσης στο νησί μας.

Καθώς η αφαλάτωση είναι ένα έργο που αναμένεται να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα του νερού που αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μας, η «Φωνή της Ύδρας» ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Στάθη Μάτο, Διευθυντή Πωλήσεων της ΤΕΜΑΚ, ο οποίος μας έδωσε μια πρώτη χρήσιμη εικόνα του έργου με σαφείς απαντήσεις.

 

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο Διαγωνισμός της αφαλάτωσης;
Ο Δήμαρχος κύριος Άγγελος Κοτρώνης, κατανοώντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει το νησί της Υδρας για την ποσότητα και ποιότητα του νερού έβαλε στόχο, προσπάθησε και τα κατάφερε, δίνοντας οριστική λύση μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας του Δήμου για παροχή πόσιμου νερού δυναμικότητας 1600 m3/ημέρα.
Μειοδότης του διαγωνισμού είναι η Ελληνική εταιρεία ΤΕΜΑΚ Α.Ε, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα και πλέον τα τελευταία χρόνια είναι υπολογίσιμη στην Διεθνή αγορά.

 

Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει η αφαλάτωση;
Ο προβλεπόμενος χρόνος υλoποίησης και θέσης σε λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης είναι 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Το παραγόμενο νερό θα είναι πόσιμο;
Το παραγόμενο νερό από τη μονάδα αφαλάτωσης μετά τα στάδια επεξεργασίας του, θα είναι απολύτως κατάλληλο για πόσιμο, σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική διάταξη του Ελληνικού κράτους για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, οδηγία 98/83/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 3ης Νοεμβρίου 1998, την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/11-7-2001) και την Τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 630/26-4-2007).