Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Επίλυση ακτοπλοϊκής σύνδεσης και επιδότηση συμβατικού πλοίου ζήτησε από τον Ι. Πλακιωτάκη ο Γ. Κουκουδάκης

  • Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 20:03
  • 1'

Τηλεδιάσκεψη μαζί με τους συναδέλφους Δημάρχους των Νησιωτικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής είχε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Μπόγρη.

Ο κ. Κουκουδάκης έθεσε το ζήτημα της ανεπαρκούς - λόγω των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας- ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ύδρας. Πρότεινε μεταξύ άλλων την επιδότηση και συμβατικού πλοίου για την εξυπηρέτηση της Ύδρας, την επιδότηση και της γραμμής Ύδρας - Ερμιόνης καθώς και την θερμομέτρηση των επιβατών κατά την επιβίβασή τους.

Επισήμανε επίσης το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Λιμεναρχείου Ύδρας. Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η επιδότηση της υπάρχουσας ακτοπλοϊκής σύνδεσης ισχύει μέχρι το τέλος Μαΐου. Μετά από αυτό το διάστημα, και αν οι εξελίξεις με την πανδημία το επιτρέπουν, η πληρότητα στα πλοία που εξυπηρετούν και το Νησί μας θα φτάνει το 50%.

Ευχάριστη είδηση, ως απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Δήμαρχος για τα προβλήματα της μεταφοράς των ασθενών, ήταν η γνωστοποίηση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλο, ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σύντομα στην απόκτηση πλωτών ασθενοφόρων τα οποία θα εξυπηρετούν και το Νησί μας.

koukoudakis thle1

koukoudakis thle2