Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Συστάσεις και Οδηγίες για μια καθαρή Ύδρα από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου

  • Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 15:03
  • 1'

Ενημέρωση με συστάσεις και οδηγίες προς τους πολίτες της Ύδρας για το θέμα της απόρριψης των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων, εξέδωσε με αναλυτικό σημείωμα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Μπελεγρής, τονίζοντας τη συνεργασία και την αναγκαιότητα συμβολής των πολιτών ώστε να μην ρυπαίνεται το νησί μας.

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας:


Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες,

Όλο και πιο συχνά τις τελευταίες μέρες, ογκώδη αντικείμενα (παλαιά έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) βρίσκονται πεταμένα στους δρόμους, τοποθετημένα δίπλα στους κάδους ή σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, λόγω εποχής, υπολείμματα κηπευτικών εργασιών (Κλαδιά, ξερά χόρτα) και οικοδομικών εργασιών (μπάζα), συμπληρώνουν μια εικόνα πραγματικά άσχημη για το νησί μας. Εκτός δε ότι αποτελούν εστία ρύπανσης, εμποδίζουν πολλές φορές την κυκλοφορία των πολιτών και των ζώων μεταφοράς.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αφορά την ποιότητα της ζωής όλων μας, απαιτεί συνεργασία και είναι πολύ απλή: Ένα τηλέφωνο στην Υπηρεσία Καθαριότητας 2298320221 ή ένα e_mail kathari_ydra@yahoo.com αρκεί για να οριστεί η μέρα και η ώρα που μπορούμε να βγάλουμε τα αντικείμενα που επιθυμούμε να απομακρύνουμε και να τα παραλάβουν άνθρωποι του Δήμου. Παρακαλούμε την συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος γιατί θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση επιβολής προστίμων.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποτελούν την δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα, μετά τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας, εναντίον της πανδημίας. Έρχονται σε απευθείας επαφή με ότι πετάμε στα απορρίμματα και καλούνται να δώσουν μια μάχη με αντίξοες συνθήκες, με σκοπό την προάσπιση της υγείας όλων μας.

Το λιγότερο που τους οφείλουμε είναι σεβασμός, ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και να βοηθήσουμε, συνεργαζόμενοι, στην προσπάθεια που κάνουν.

Για τον λόγο αυτό:

1.- Βγάζουμε τα απορρίμματα μόνο 06:00 π.μ. - 09:30 π.μ.

2.- Όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά πρέπει να τοποθετούνται οπωσδήποτε σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

3.- Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε ανθεκτικές σακούλες, τις δένουμε καλά και τις τοποθετούμε εντός των κάδων απορριμμάτων. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητήστε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατήστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.

4.- Δεν αφήνουμε τα καπάκια των κάδων ανοιχτά.

5.- Δεν αφήνουμε τις ακαθαρσίες από τα κατοικίδια και τα αγοραία ζώα μας στο δρόμο. Τα παραπάνω αποτελούν την ελάχιστη συνεισφορά μας στην προστασία των εργαζόμενων, στην καθαριότητα και στη Δημόσια Υγεία της κοινότητας μας.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα…

μπορούμε και στην καθαριότητα… μπορούμε και στο περιβάλλον…

Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,

ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ Ιωάννης