Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Επιστολή Κ. Κατσαφάδου στον Υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση Μετόχι-Ύδρα

  • Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 08:29
  • 1'

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη για την ενδεχόμενη διακοπή των δρομολογίων πλοίων από το λιμάνι του Μετοχίου στην Ύδρα, ζητεί με επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει περί νομιμοποίησης και καταλληλότητας του συγκεκριμένου προβλήτα, ο βουλευτής τονίζει στην επιστολή του πως η συνέχιση των δρομολογίων καθίσταται αμφίβολη.

Η επιστολή του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΥΡΙΟ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να ζητήσω την άμεση παρέμβασή σας για ένα μείζον θέμα που αφορά την Ύδρα.
Όπως γνωρίζετε, μέσω του λιμανιού στο Μετόχι γινόταν εδώ και χρόνια η σύνδεση της Ύδρας με πλοίο. Οι επισκέπτες του νησιού άφηναν το αυτοκίνητό τους στην συγκεκριμένη περιοχή και διαπεραιώνονταν στο νησί με το μικρό πλοίο που συνέδεε το Μετόχι με την Ύδρα.
Αιφνιδιαστικά, ανέκυψε θέμα νομιμοποίησης και καταλληλότητας του συγκεκριμένου προβλήτα με αποτέλεσμα να καθίσταται αμφίβολη η συνέχιση των δρομολογίων.
Αυτό θα σημάνει ουσιαστικά τον αποκλεισμό του νησιού ενόψει μάλιστα των Εορτών του Πάσχα.
Σας επισημαίνω ότι εδώ και χρόνια η Ύδρα στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά με συμβατικό πλοίο, ενώ έχουν περικοπές και τα δρομολόγια των ταχυπλόων.
Ζητώ την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποτραπεί μία δυσάρεστη εξέλιξη, όπως είναι η διακοπή των δρομολογίων και ο αποκλεισμός του νησιού.
Με εκτίμηση
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων

Έξοδος Στην Ύδρα