Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Σαν Τζόρτζι: Αναβλήθηκε η εκδίκαση δύο υποθέσεων στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας

  • Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 10:30
  • 1'

Όπως έγινε γνωστό στην χθεσινή, 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, αναβλήθηκε εκ της έδρας η εκδίκαση των δύο υποθέσεων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, κατά τις οποίες ο Δήμος Λαυρεωτικής είχε κάνει δύο αιτήσεις ακύρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα διοικητικά όρια της νησίδας του Σαν Τζόρτζι που ανήκουν στην Ύδρα, το Υπουργείο Εσωτερικών τοποθέτησε στις δυο άδειες της ΤΕΡΝΑ τα διοικητικά όρια στην Ύδρα.

Τότε ο Δήμος Λαυρεωτικής, έκανε προσφυγή, ζητώντας να ακυρωθεί η αλλαγή αυτή, γιατί η νησίδα κατά την γνώμη τους ανήκει στον Δήμο Λαυρεωτικής.

Ο Δικηγόρος του Δήμου Ύδρας, Ν. Χλέπας κατέθεσε τις σχετικές παρεμβάσεις και η εκδίκαση των δύο υποθέσεων θα γινόταν χθες, αλλά τελικά αναβλήθηκε εκ της έδρας.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος και στις πρόσφατες δηλώσεις που ακούστηκαν και είχαν θορυβήσει την τοπική κοινωνία, τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό το νησί έχει κερδηθεί από τον Δήμο Ύδρας σε όλες τις υποθέσεις. Ό,τι και να κάνει το Λαύριο δεν μπορεί να στερήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της Ύδρας, γιατί τα διοικητικά όρια της νησίδας από το 1834 δεν έχουν αλλάξει. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα διοικητικά όρια αλλάζουν με ΦΕΚ ή με προεδρικό διάταγμα και παλιότερα δε, με βασιλικά διατάγματα. Και όσο και να ψάξει στα συρτάρια του ο συνάδελφος δήμαρχος, τέτοιο ΦΕΚ δεν θα βρει»