Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Συμφωνία για πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Δήμου Ύδρας με την Αμερικανική πόλη του Τάρπον Σπρινγκς

  • Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 18:00
  • 1'

Συνάντηση πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 7 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης στην οικία του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα  Τζέφρι Πάιατ με τον Έλληνο-Αμερικανό Δήμαρχο της Αμερικανικής Πόλης Tάρπον Σπρινγκς Χρήστο Αλαχούζο.

Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να προχωρήσουν, ύστερα από σχετική απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων, στην υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης. Η εν λόγω παραθαλάσσια Αμερικανική πόλη κατοικήθηκε μεταξύ άλλων από Έλληνες σφουγγαράδες.

Ο Δήμαρχος της Αμερικανικής πόλης Τάρπον Σπρινγκς Χρήστος Αλαχούζος ανέφερε στον κ. Κουκουδάκη, ότι οι Υδραίοι ήταν από τους πρώτους σφουγγαράδες που έφτασαν στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ύδρας ευχαριστεί τον Αμερικανό Πρέσβη κ. Πάιατ για αυτή την πρωτοβουλία και τις υπηρεσίες της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Καθώς επίσης ο κ. Κουκουδάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Υδραίο κάτοικο των Ηνωμένων Πολιτειών Αλέξανδρο Μπιλίνη για την ιδέα και την συνδρομή του σε αυτή την προσπάθεια καθώς και στην Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας Σύνθια Χάρβεϊ, η οποία επίσης παραβρέθηκε στην συνάντηση. Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος:"Η Ύδρα μας χάρις στην αγάπη όλων μας βρίσκεται και θα βρίσκεται παντού."