Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2020" η ομιλία του Θεολόγου Γ. Μπήτρου

  • Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:18
  • 1'

sima naouΤην Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και ώρα 20.30' στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2020" στην συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας θα μιλήσει ο Θεολόγος - Γυμνασιάρχης της Αίγινας Γεώργιος Μπήτρος με θέμα: "Ο ρόλος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου".

(Η μάσκα είναι υποχρεωτική στην αίθουσα).

Θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Ακίνδυνος Δαρδανός μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία για το βιογραφικό του ομιλητή.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΟΥ

Ο κ. Γεώργιος Μπήτρος γεννήθηκε στον Πειραιά από Αιγινήτες στην καταγωγή γονείς και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα της Παιδαγωγικής – Κατηχητικής στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Επί πολλά χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος του νεανικού έργου και των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Συνεργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στους σταθμούς της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εργάστηκε ως καθηγητής Θεολόγος Μέσης Εκπαιδεύσεως από το 1992 σε σχολεία του Πειραιά και της Σαλαμίνας και από το 1995 υπηρετεί ως καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Στο χώρο του Γυμνασίου δραστηριοποιείται με προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έχουν ήδη εκπονηθεί 23 προγράμματα που αναφέρονται σε τοπικά ιστορικά, λαογραφικά, περιβαλλοντικά θέματα της Αίγινας.

Παράλληλα με τη θεατρική ομάδα έχει παρουσιάσει έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων αλλά και δικής του γραφής.

Από την ίδια χρονιά (1995) διακονεί και στο νεανικό και Κατηχητικό έργο της Μητροπόλεως Ύδρας στην Αίγινα. Από το 1997 ως το 2010 εργάστηκε ως αρχηγός στην Κατασκήνωση των Αγοριών της Ι. Μητροπόλεως στην Αίγινα.

Με στελέχη της Κατασκήνωσης έχει προχωρήσει στην έκδοση δύο βιβλίων «Τα Αγιοβάδιστα νησιά» και «Το περιβόλι του Αγίου».

Ατομικά έχει εκδώσει βιβλία ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου για την Αίγινα καθώς και χριστουγεννιάτικα διηγήματα.

Συμμετέχει ως τακτικός αρθρογράφος του επιστημονικού και πολιτιστικού περιοδικού «ΑΙΓΙΝΑΙΑ» και είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδος του περιοδικού.

Αρθρογραφεί στις τοπικές εφημερίδες της Αίγινας.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αίγινας

Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης του Δήμου Αίγινας, όπου μαζί με τους συνεργάτες του έχει προχωρήσει στην διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων, ομιλιών, παρουσιάσεων βιβλίων, εκθέσεων τιμητικών αφιερωμάτων και παραστάσεων.

Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας (ΚΕΔΑ)

Από το 2011 υπηρετεί ως Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.