Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα εορταστούν τα εννιάμερα της Παναγίας στις 22 Αυγούστου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας

  • Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 21:40
  • 1'

sima naouΑνακοινώνεται από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας ότι: με την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων υγιεινής θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός της αποδόσεως (Εννιάμερα) το Σάββατο 22α Αυγούστου στις 19.30', μ.μ. χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ.ΦΙΛΟΘΕΟΥ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

panagiaΣτο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού θα τεθούν σε προσκύνημα οι Ιερές εικόνες της "Φανερωμένης" και της Παναγίας του "Μαλίκη".

Θα τελεστεί στον Νάρθηκα η λιτή και η αρτοκλασία.

Θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος.

Λιτάνευσις των Ι. εικόνων δεν θα πραγματοποιηθεί!

Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Ιερά αγρυπνία που θα περατωθεί στη 1.30' .

Θα ψάλλει χορός Ψαλτών "Αντιφωνικό μέλος" υπο την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Καμαριάρη.


Ανακοινούμεν ότι την Ιεράν αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως (Εννιάμερα), εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ Ύδρας το Σάββατο 22α Αυγούστου, θα μεταδώσει απευθείας ο Ραδιοφωνικός σταθμός Πειραϊκή Εκκλησία 91.2 FM  απο τις 19.30' εως τις 1.30' πρωινήν.

Ευχαριστούμεν θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ διά την έγκρισιν και την ευλογίαν της αναμεταδώσεως.


Παρακαλούνται οι πιστοί να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα και να κρατούν αποστάσεις βάσει των σημάνσεων που έχουν τοποθετηθεί.

Επίσης να χρησιμοποιηθούν τα αντισηπτικά που υπάρχουν άφθονα στον πρόναο.