Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Λίγες σκέψεις για τις νεανικές συνάξεις από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. π. Ακίνδυνο Δαρδανό

  • Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 19:10
  • 1'
Λίγες σκέψεις όπως τις μοιράζεται μαζί μας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ύδρας Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός σχετικά με τις νεανικές συνάξεις στο νησί μας.
                                     Ξεκίνησαν τα Κατηχητικά Σχολεία!
akindynosΟι νεανικές συνάξεις για τα μεγαλύτερα παιδιά αγόρια και κορίτσια που διαπλέουν την όμορφη αλλά και δύσκολη εφηβική ηλικία.
Στην Ύδρα με την Χάρη του Θεού έχουμε μια δυνατή νεανική ομάδα αγοριών Γυμνασίου Λυκείου, που για τρίτη χρονιά συνεχίζει τις συναντήσεις με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ψυχαγωγία κλπ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα στην νεανική σύναξη των κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου.
Δυστυχώς δεν έχουμε συμμετοχή των κοριτσιών...
Κάθε Κυριακή στις 12.00 στο εντευκτήριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση των κοριτσιών με υπεύθυνη κυρία φιλόλογο που έχει πείρα στα θέματα αυτά.
Έκκληση απευθύνεται προς τους Γονείς να παροτρύνουν και τα κορίτσια να έρχονται σε αυτές τις ωφέλιμες συνάξεις.
Πολλά θα μάθουν, θα εφοδιαστούν, θα στηριχτούν και κυρίως θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία στον χώρο της Εκκλησίας.
Γνωρίζουμε και κατανοούμε τον πολύτιμο χρόνο των παιδιών. Ακόμη και το Σαββατοκύριακο έχουν δραστηριότητες π.χ φροντιστήρια, αθλήματα, κλπ.
Ας αφιερώσουμε και μία ώρα για την πνευματική μας κατάρτιση.
Παρακαλώ κι εγώ, ο ελάχιστος των πρεσβυτέρων, τους γονείς αλλά και τα κορίτσια να πλαισιώσουν αυτήν την ξεχωριστή προσπάθεια.
Σας περιμένουμε λοιπόν κορίτσια κάθε Κυριακή στις 12.00' στο εντευκτήριο της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας στον χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού της Παναγίας μας.