Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Eπανεκδόθηκε η Ασματική Ακολουθία του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου

  • Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:53
  • 1'

Με αφορμή τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821

Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας η επανέκδοση της Ασματικής Ακολουθίας του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.


Συγκεκριμένα:

Μετά χαράς αγγέλομεν την επανέκδοσιν της Ασματικής Ακολουθίας του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρoς Κωνσταντίνου του Υδραίου ποίημα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου μετά του παρακλητικού κανόνος, ποίημα του Γερασίμου Μοναχού Μικραγιαννανίτου(+).

Την νέα εμπλουτισμένη έκδοση της ακολουθίας, προλογίζει εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ και κυκλοφορεί με αφορμή τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Νεομάρτυρες σε αυτήν. Το μαρτύριο του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου όπως και όλων των Νεομαρτύρων, ενέπνευσε τους ήρωες της Πατρίδος μας για τον ξεσηκωμό.

Την έκδοση επιμελήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ.π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Γ.Α.E. πρωτ.π. Ακίνδυνος Δαρδανός ,σε συνεργασία με τις εκδόσεις "ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ" Α.Β.Ε.Ε

Διατίθεται στην τιμή των 10 € υπέρ ενισχύσεως του έργου της αποπερατώσεως των Αγιογραφιών εις τον Ι. Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Ευχαριστούμε τον κ. Αλέξη Βερούκα για την σημαντική οικονομική στήριξη της εκδόσεως, ώς και όλους όσοι συνέβαλαν στο εκδοτικό αυτό εγχείρημα.

Τέλος ευχαριστούμε ολοθύμως την Καλλύβη Τιμίου Προδρόμου, Μικρή Αγία Άννα και τον Ιερομ. π. Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη διά την κανονική άδεια επανεκδόσεως του Παρακλητικού κανόνος προς τον Νεομάρτυρα."