Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Μανόλης Τσακίρης: "Μάνα μου είναι η θάλασσα"

  • Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 13:25
  • 1'

Η μάνα μου είναι η θάλασσα, το βουνό είναι ο πατέρας μου. Η Ύδρα είναι για μένα και πολλούς άλλους σε όλον τον κόσμο πολύτιμο φυλακτό μιας ιστορίας 6.000 ετών. Η φωτογραφία είναι από μια σύντομη επίσκεψή μας στο βουνό, σε ένα από τα πολλά χωριά της Φωκίδας, που δεν τόλμησε να πλησιάσει ο κορωναϊός, χωρίς κανένα κρούσμα!

Εδώ και σε όλον τον κόσμο οι πάντες πρέπει να εμβολιαστούν. Όσοι επιμένουν να μην εμβολιάζονται   είναι ηθικοί αυτουργοί εγκλήματος κατά της κοινωνίας.

Καλή αντάμωση  στην θαλασσοκυρά, την μυροβόλο Ύδρα.

Ας μου επιτραπεί, στο πρόσωπό του μέλους του Συλλόγου μας από το 1992, του Δάκη Ιωάννου, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φίλους της Ύδρας, που με ανιδιοτέλεια και διακριτικότητα βοήθησαν και βοηθούν με όποιον τρόπο μπορούν την πριγκήπισσα του Σαρωνικού.

Στην κυριολεξία, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Μανόλης Τσακίρης

*Συγγραφέας

*Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας

 με επίτιμο πρόεδρο τον αγωνιστή Πατριάρχη του Γένους, Βαρθολομαίο και επίτιμο αντιπρόεδρο τον Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη, που μεταξύ άλλων η χορηγία του, εδώ και 22 χρόνια, με τα δωρεάν μηχανέλαια για τους επαγγελματίες παράκτιους ψαράδες, από πέρυσι έχει επεκταθεί και σε όλα τα νησιά που βρίσκονται σε ευάλωτες θαλάσσιες  περιοχές στο για πάντα ελληνικό Αιγαίο πέλαγος, όπως η Κάρπαθος, η Ρόδος, η Σύμη, η Χάλκη, το Καστελλόριζο , καθώς και για δεύτερη χρονιά και στα νησιά των μικρών Κυκλάδων, μέσω του Συλλόγου.

*Βραβείο Ηθικής Τάξεως της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών, 1978

*Αριστίνδην μέλος του ΔΣ του Ελληνικού ICOMOS (τεχνικού Συμβούλου της ΟΥΝΕΣΚΟ στην Ελλάδα)