Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ενημέρωσε για την εκπαιδευτική δραστηριότητα στο νησί

  • Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 16:23
  • 2'
Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς στην Ύδρα ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης ανέφερε μέσα από τα social media την στήριξη που παρέχει ο Δήμος στην εκπαιδευτική δραστηριότητα στο νησί μας, που όπως δήλωσε "δεν περιορίζεται στα ευχολόγια."
Ο κ. Κουκουδάκης τόνισε ότι η εκπαιδευτική δραστηριότητα υπογραμμίζεται από έργα και δυναμικές διεκδικήσεις.
Αναφερόμενος στο Α’ Νηπιαγωγείο Ύδρας μίλησε για συντηρήσεις και επισκευές που έγιναν στο κτήριο καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όπως και στο Β’ Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ύδρας, που έγινε επίσης καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου. Για την αναγκαία επισκευή των κτηρίων του Β’ Δημοτικού και Β’ Νηπιαγωγείου Ύδρας έχουν ήδη εξασφαλιστεί 400.000 Ευρώ και το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών για δημοπράτηση του εν λόγω έργου με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση του το επόμενο καλοκαίρι.
Δίπλα ακριβώς από το Α' Νηπιαγωγείο, θα ξεκινήσει η κατασκευή του Α΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ύδρας συνολικού προϋπολογισμού 430.000 Ευρώ από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο κ. Κουκουδάκης σημείωσε ότι "το Χρωστάμε στην εργαζόμενη μητέρα του Νησιού μας, το υποσχεθήκαμε και σύντομα θα δούμε την υλοποίηση του.
Δέσμευσή μας για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι και η αντικατάσταση του δαπέδου ασφαλείας στον προαύλιο χώρο του."
Σχετικά με το Α’ Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, υπογράμμισε ότι "το κτήριο παραδόθηκε πρόσφατα ύστερα από την ολοκλήρωση της εδώ και πολλά χρόνια αναγκαίας επισκευής του συνολικού προϋπολογισμού 180.000 Ευρώ με πόρους του Δήμου Ύδρας και της Περιφέρειας Αττικής."
Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή μιας νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων σε όμορη ιδιοκτησία του Δήμου η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.
Παράλληλα έκανε λόγο για τις κτηριακές υποδομές του Γυμνασίου το οποίο συντήρησε ο Δήμος Ύδρας κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ενώ επεσήμανε ότι στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ύδρας στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκσυγχρονιστεί πλήρως το γήπεδο του μπάσκετ.
Στην ευρύτερη περιοχή των εν λόγω εκπαιδευτικών μονάδων ο Δήμος προχώρησε στην κατασκευή δύο υπερσύγχρονων παιδικών χαρών οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σύντομα θα εγκαινιασθούν.
Ο Δήμαρχος κ. Κουκουδάκης αναφέρθηκε στο κτήριο του Γηροκομείου μιλώντας για την χρονοβόρα διαδικασία που έχει ήδη ξενκινήσει με σκοπό την αλλαγή χρήσης του  Γηροκομείου, με στόχο να επαναλειτουργήσει ως ένας σύγχρονος ξενώνας φιλοξενίας των αναπληρωτών καθηγητών που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί.
Τέλος, υπογράμμισε "οφείλουμε ένα ουσιαστικό Ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίζουν το μέλλον των Παιδιών του Νησιού μας και κυρίως την οικογένεια της κ. Ιωάννας Παπαδοπούλου η οποία κάθε χρόνο χορηγεί σειρά υποτροφιών σε Υδραιόπουλα που καταφέρνουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
Σχεδιάζουμε και Επενδύουμε στα Παιδιά μας! Στη συνέχεια και στο Αύριο της Ύδρας μας! Θέτουμε στόχους και Κοιτάμε Μπροστά! Καλή και Δημιουργική Χρονιά Σχολική Χρονιά για Όλους!"