Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση Δημάρχου Ύδρας για την απογραφή του πληθυσμού 2021

  • Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 19:32
  • 1'
O Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση για την απογραφή της Ύδρας:

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, η οποία διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Εξαιτίας του COVID-19, φέτος για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, δηλαδή θα μπορούμε να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη της οικογένειάς μας ως εξής: Ο απογραφέας θα τοποθετήσει στην οικία μας έναν κλειστό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Ως εκπρόσωποι του νοικοκυριού θα μπορούμε με τους κωδικούς taxis και τον μοναδικό αυτό κωδικό να εισέλθουμε στην εφαρμογή της απογραφής στην ιστοσελίδα: www.gov.gr και να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού μας.
Όσοι από εμάς αδυνατούν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούμε με φυσική παρουσία του απογραφέα στην οικία μας με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. Από αυτή την κρίσιμη διαδικασία, δεν πρέπει να λείψει κανείς, γιατί με βάση τα αποτελέσματα της Απογραφής κτηρίων και πληθυσμού, καθορίζονται σειρά σημαντικών αποφάσεων για το Δήμο μας για την επόμενη δεκαετία, όπως χρηματοδοτήσεις, σχεδιασμός και κατασκευή μεγάλων έργων και υποδομών, έδρες στο δημοτικό μας συμβούλιο καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις. Ως Δημοτική Αρχή καλούμε όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο Ύδρας, να απογραφούν στο Δήμο μας.
Επειδή, όπως συνηθίζεται αυτή την περίοδο πολλοί συμπατριώτες μας επισκέπτονται τον Πειραιά και την Αθήνα, όπου διατηρούν εποχικές-προσωρινές κατοικίες, τους καλούμε να τις δηλώσουν ορθά «ως προσωρινή κατοικία» τους και οι ίδιοι να δηλωθούν ως «φιλοξενούμενοι σε αυτές» και ταυτόχρονα να δηλώσουν ότι είναι «μόνιμοι κάτοικοι Ύδρας» και συνακόλουθα η μόνιμη κατοικία τους είναι στην Ύδρα. Εναλλακτικά μπορούν να πάρουν τον κωδικό απογραφής της Ύδρας και να απογραφούν ως μόνιμοι κάτοικοι Ύδρας. Όλοι μετράμε! Όλοι δίνουμε δύναμη στην Ύδρα μας!