Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγαλοπρέπεια και τιμές γιόρτασε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά τον Πολιούχο Άγιο Κωνσταντίνο στον Ναό του Αγίου Νικολάου

  • Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 14:42
  • 2'

Με κάθε επισημότητα και όλες τις τιμές γιορτάστηκε σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.
Την γιορτή πραγματοποίησε ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, όπως παραδοσιακά έχει καθιερώσει όλα αυτά τα χρόνια. Μια γιορτή που μετά από την αναγκαστική απουσία λόγω της πανδημίας, επανήλθε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευχαρίστησε τους Υδραίους που ζουν στον Πειραιά αλλά και τους φίλους του Συνδέσμου.
Τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Ύδρας Αρχιμανδρίτη Πανοσιολογιότατου Νεκτάριου Δαρδανού, του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Βάρκα, του Ιεροδιακόνου π. Ιωάννου Καρπασινού καθώς και του ιερού κλήρου του ναού. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον εορτασμό σε ένα όμορφο αντάμωμα. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκφώνησε εμπνευσμένο λόγο και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά!
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στις παρακείμενες οδούς του Ναού, με προπορευόμενη τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τη σημαία της Ύδρας να κυματίζει περήφανα στα χέρια του Λευτέρη Τσίτζηρα.
Στη συνέχεια και μετά το πέρας της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε ευχάριστη δεξίωση του Υ.Σ.Π., στο ξενοδοχείο Savoy, με εδέσματα και καφέ, όπου η Πρόεδρος Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου καλωσόρισε εγκάρδια τους επισήμους, τα μέλη αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, Υδραίους και μη, καθώς και εκπροσώπους φορέων, που για άλλη μια χρονιά ήταν πολυπληθείς και τίμησαν τον εορτασμό και την επέτειο του Συνδέσμου. Στην αίθουσα υπήρχε μεγάλη οθόνη όπου παρουσιάζονταν φωτογραφίες από τις δράσεις του Συνδέσμου. Συγκινητική ήταν η φωτογραφία της Προέδρου Άννας Βάρκα Μαυροειδάκου από παλιά εκδήλωση που είχε φωτογραφηθεί με τον πατέρα της αείμνηστο Παντελή Βάρκα επί πολλά έτη Πρόεδρο του Συνδέσμου. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον Υ.Σ.Π. 

Βραβεύτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας για την εν γένει προσφορά του στους συμπολίτες μας και πρωτίστως για την σπουδαία συνεισφορά του κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19. To βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της προϊστάμενης αρχής, ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου, Ιατρός Χειρουργός Ογκολόγος του Νοσοκομείου Μεταξά, Παναγιώτης Μανίκης. Ο κ. Μανίκης ευχαρίστησε την κ. Βάρκα αναφέροντας ότι μεγάλη ήταν η προσφορά όλων των ιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου αλλά και του Αγροτικού Ιατρείου της Ύδρας και των στελεχών του.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν για την αδιάλειπτη παρουσία τους στις παρελάσεις και τις γιορτές των εθνικών επετείων του Πειραιά, αγαπητά μέλη του Υ.Σ.Π. όπως ο  Σταμάτης Χρυσαφίτης, η Ζωή Μαυροειδάκου, ο Νώντας Λουλός και ο γιος του Δημήτρης, η Φανή Λουλού, η Αντωνία Μπαξεβάνη, η Μάντη Κουντουριώτη, τα δυο αγόρια  του Νίκου Δαρδανού, το αγοράκι του Σταμάτη Χρυσαφίτη και άλλοι.  

Την χορηγία της εκδήλωσης είχε το Κοινωφελές Ίδρυμα Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, χριστόφορος Μπουτσικάκης, η Γεωργία Γεννιά, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Καραμήτσος, η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, Λευτέρης Κεχαγιόγλου, η Κυριακή Γ. Μπουρδάκου, Αντιδήμαρχος Πειραιά, Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, ο π. Δήμαρχος, Κώστας Αναστόπουλος, ο πρ. Δήμαρχος Πόρου και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, o Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α. και Γραμματέας Δημ. Τάξης της Ελληνικής Λύσης, Πέτρος Μούγιος, ο Ναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Λισμάνης, η Προϊσταμένη του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, η Μαρία Βέτιμη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ύδρας Στυλιανού και Μαρίας Βέτιμη, η Πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Γιάννης Βούλγαρης μέλος Δ.Σ. του ΣΕΦ, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαριανών, Ανδρέας Καραγιώργης, ο Γενικός Χειρουργός, Νίκος Βλαχάκος, o Γιώργος Μουνδρέας, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κατσαφάδος, ο Γραμματέας του ΥΣΠ Νίκος Σταματάκος, μέλη του ΥΣΠ και άλλων συνδέσμων και πολλοί άλλοι.

Έξοδος Στην Ύδρα