Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Τι θα γίνει με τα απορρίμματα και τα ογκώδη αντικείμενα στις γειτονιές της Ύδρας;

  • Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 12:00
  • 1'

Ένα καθημερινό φαινόμενο στο νησί μας εκτός από το σκάψιμο και την αναταραχή λόγω του έργου της αντικατάστασης του αμιάντου των σωληνώσεων, που δυσχεραίνει την ζωή των πολιτών, είναι και τα σκουπίδια.

Σε πολλά σημεία άλλοτε πεταμένα σε απόκρημνα βράχια, άλλοτε σε περιοχές σε ψηλά μέρη και συχνά σε προσβάσιμες και κεντρικές σχετικά περιοχές, συναντά κανείς εκτός από τα οικιακά απορρίμματα, ογκώδη αντικείμενα (air condition, πόρτες, μπάζα), τα οποία και είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθούν για να πεταχτούν.

Η φωτογραφία στην Ανάληψη αποδεικνύει του λόγου το αληθές και αποτελεί ένα δείγμα αυτής της κατάστασης.

Σαφώς οι πολίτες πρέπει να πληροφορούν την Υπηρεσία Καθαριότητας για τα ογκώδη αντικείμενα. Επίσης εννοείται ότι θα πρέπει να τηρείται και ένας έλεγχος από τους αρμόδιους της καθαριότητας του Δήμου στις εκάστοτε γειτονιές, μια και πολύ συχνά σωροί σκουπιδιών από κλαδέματα, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα παραμένουν για αρκετό χρονικό διάστημα σε αυτές, με αποτέλεσμα οι πολίτες να διαμαρτύρονται.

Θα επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε και στο προηγούμενο τεύχος της "Φωνής της Ύδρας" για τα μπάζα, τα χαλίκια, τις ακαθαρσίες και τα εν γένει απορρίμματα, ότι δηλαδή η Ύδρα δεν πρέπει να είναι μια «μαγική πόλη» που ζωντανεύει μόνο για τους εποχιακούς τουρίστες. Όπως επίσης συμβαίνει κάθε χειμώνα με τα κλειστά μαγαζιά, τις λιγοστές καφετέριες και τα ελάχιστα εστιατόρια.

Οι άνθρωποί του νησιού μας, που ζουν όλο τον χρόνο, πρέπει να νιώθουν μια ασφάλεια και ότι βιώνουν μια ποιότητα ζωής που τους αρμόζει.

   

Έξοδος Στην Ύδρα